PROPJEŠAČIO 4.300 KM! Avanturist Nikola Horvat u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka prepričava iskustvo putovanja Pacific Crest Trailom

DCIM105GOPROGOPR3500.

U utorak 23. siječnja u 17.30 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) gostuje Nikola Horvat, putopisac i autor knjige Barinški epitaf. Autor će predstaviti knjigu koja opisuje njegovo putovanje stazom pacifičkih vrhova – jednom od najdužih pješačkih staza na svijetu

Pacific Crest Trail ili staza pacifičkih vrhova je planinarski put dug 4 300 km koji se proteže od meksičke granice na jugu SAD-a preko južne, centralne i sjeverne Kalifornije, Oregona i Washingtona do kanadske granice na sjeveru.

Trail prolazi pustinjom, planinskim vrhuncima visokim i preko 4 000 metarqa, šumama, prijevojima, prelazi preko 100 rijeka, kroz sedam nacionalnih parkova, bezbroj nacionalnih šuma i mnogo drugoga. Kroz 4 300 km prelazi se 144 000 metara uzbrdica i isto toliko nizbrdica što je ekvivalent 16.5 penjanja i spuštanja na Everest od morske razine do vrha.

Horvat je putem sretao beskrajne šume, divlje životinje, probijao se kroz iznimno vruće vrijeme i kroz snijeg, te se družio sa živopisnom i životnom zajednicom hodača ovom stazom, kao i volonterima koji im pomažu, što iskreno opisuje u putopisu Barinški epitaf.

Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari