NOVO LICE GRADSKE TRŽNICE! Stigli novi kiosci s tendama, kako vam se sviđaju?!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na glavnoj riječkoj tržnici počelo je postavljanje novih aluminijskih kioska/kućica za trgovce. Dio ih je već u upotrebi, a dio još čeka u Verdijevoj ulici na svoj red za postavljanje na predviđeno mjesto na tržnici

Novu opremu nabavlja i postavlja Rijeka plus, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke, koja od sredine srpnja upravlja riječkim tržnicama. Investiranjem u novu opremu i uređaje, žele se stvorit bolji uvjeti za prodavače i kupce.

Oprema se postavlja u popodnevnim satima, odnosno nakon završetka radnog vremena tržnice, a opremanje tržnice bi trebalo biti završeno do kraja ožujka.

Nabavljeno je 90 kiosaka vrijednih 5,6 milijuna kuna, a osim toga je naručeno 50 novih drvenih štandova s tendama, koji koštaju 241 tisuću kuna, te 130 drvenih pultova i 200 postolja, vrijednih 220 tisuća kuna. U tijeku je i nabava 50 novih suncobrana te je raspisan natječaj za izvođača radova na obnovi postojećih betonskih stolova na koje će biti stavljene nove čelične konstrukcije i tende. Pritom se osobita pažnja posvećuje novom vizualnom identitetu tržnica.

Što se tiče radnog vremena tržnica, ono i dalje ostaje isto kao i do sada, budući da su sami prodavači istaknuli kako da izvan uobičajenog radnog vremena tržnice, nema nekog bitnog interesa kupaca. No, otvorena je mogućnost da se još jednom ispita interes kupaca za produljenjem radnog vremena.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tržni red

Gradsko vijeće Grada Rijeke na svojoj je sjednici u prosincu usvojilo novu odluku o Tržnom redu, u čije se izmjene krenulo nakon što je upravljanje tržnicama od koncesionara preuzela gradska tvrtka Rijeka plus. Tržni red je donio neke novosti, pa su tako na detaljan su način uređeni mogući slučajevi davanja prodajnog mjesta na korištenje trgovcu te su pobliže propisane obveze trgovca, dok će visinu zakupnina i ostalih naknada ubuduće donositi Rijeka plus uz prethodnu suglasnost gradonačelnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views