PRVI PUTA U HRVATSKOJ! U Opatiju stiže izložba haljina kontroverzne austrougarske carice Elizabete “Sisi”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
U Opatiju stiže jedinstvena izložba “Modni ormar carice Sisi”
Po prvi put u Hrvatskoj, ova izložba će pokazati ne samo odjeću ove poznate povijesne osobe već i modu toga doba te presjek jednog vremena koje je obilježilo i naše prostore.

Predstavljen je projekt koji će svoj svečani početak imati u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući gdje će u 20 sati izložba otvoriti svoja vrata, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati u 21 i 30 sati na prostoru Parka Angiolina.

Ova izložba rezultat je suradnje Opatije sa austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom i potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austro-Ugarske monarhije kao dijelom prošlosti koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća.

Izložbu će predstaviti članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu i za posebne prigode, haljina u kojoj se vjenčala i ona u kojoj je okrunjena, te i brojne druge detalje.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranje izložbe, održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Haljine će nositi, osim mađarskih dama, i poznate dame iz javnog života ovog podneblja: Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković te djelatnice opatijske Gradske uprave.

Izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21 sat, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će simboličnih 20 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari