PRVI PUTA U HRVATSKOJ! U Opatiju stiže izložba haljina kontroverzne austrougarske carice Elizabete “Sisi”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
U Opatiju stiže jedinstvena izložba “Modni ormar carice Sisi”
Po prvi put u Hrvatskoj, ova izložba će pokazati ne samo odjeću ove poznate povijesne osobe već i modu toga doba te presjek jednog vremena koje je obilježilo i naše prostore.

Predstavljen je projekt koji će svoj svečani početak imati u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući gdje će u 20 sati izložba otvoriti svoja vrata, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati u 21 i 30 sati na prostoru Parka Angiolina.

Ova izložba rezultat je suradnje Opatije sa austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom i potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austro-Ugarske monarhije kao dijelom prošlosti koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća.

Izložbu će predstaviti članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu i za posebne prigode, haljina u kojoj se vjenčala i ona u kojoj je okrunjena, te i brojne druge detalje.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranje izložbe, održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Haljine će nositi, osim mađarskih dama, i poznate dame iz javnog života ovog podneblja: Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković te djelatnice opatijske Gradske uprave.

Izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21 sat, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će simboličnih 20 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari