IZMJENA ZNANJA

Prvo izdanje Međunarodne konferencije o održivom prometu SuTra 2022

U Opatiji je svečano otvorena prva Međunarodna konferencije o održivom prometu SuTra 2022 na kojoj će stručnjaci pomorske i prometne struke razmijeniti znanja i nove spoznaje o ovoj aktualnoj temi koja je od iznimnog značaja u današnjem svijetu.

Organizatori su konferencije Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište Sjever, a kao suorganizatori i partneri sudjeluju svi pomorski fakulteti iz Hrvatske: Pomorski fakultet u Splitu, Odjeli za pomorstvo Sveučilišta u Zadru i Dubrovniku, ali i čitav niz značajnih pomorskih i prometnih fakulteta iz regije pa će tako na konferenciji sudjelovati stručnjaci sa Sveučilišta u Ljubljani, Pomorskog fakulteta u Kotoru, Sveučilišta u Budimpešti, Beogradu, Sveučilišta Aleksandër Moisiu iz Drača i brojnih drugih. Osim pomorskih i prometnih fakulteta, u organizaciju konferencije uključili su se i brojni fakulteti iz Rijeke koji se direktno ne bave problematikom pomorstva i prometa, Tehnički, Ekonomski, Građevinski fakultet i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

– Želja nam je da interdisciplinarnim pristupom pokušamo odgovoriti na izazove koje globalizacija stavlja pred pomorski i prometni sektor, u prvom redu su to zelena i digitalna tranzicija, kazao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci Alen Jugović.

Otvaranju konferencije nazočila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te veleposlanik Alžira u RH NJ.E. Mokhtar Amine Khelif.

– Prometni je sektor pred velikim izazovima transformacije i korištenja alternativnih izvora energije. Sve veća primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija ima za cilj bolju protočnost odvijanja prometa, a posljedično i smanjenje negativnog utjecaja prometa na okoliš, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin u prigodnom pozdravnom govoru na otvaranju konferencije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari