SVE NA JEDNOM MJESTU

KBC Rijeka otvara novu multidisciplinarnu ambulantu na Klinici za radioterapiju i onkologiju, pacijentima sada puno lakše

Nova multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregleda

Povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce prve subote u listopadu s ciljem upozoravanja na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja, u KBC-u Rijeka od ponedjeljka, 3. listopada počinje s radom na Klinici za radioterapiju i onkologiju nova Ambulantu za suradne djelatnosti.

Nova multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregleda.

“Jedan od najvećih sadašnjih fokusa Klinike za radioterapiju i onkologiju je poboljšanje kvalitete života i uvjeta liječenja onkoloških bolesnika. Sukladno navedenom, Klinika za radioterapiju i onkologiju trenutno radi na više projekata koji za cilj imaju upravo navedeno” – ističe v. d. predstojnice Klinike za radioterapiju i onkologiju doc. dr. Ivana Mikolašević i dodaje da je jedan od projekata koje Klinika za radioterapiju i onkologiju radi i otvaranje Ambulante za suradne djelatnosti u suradnji s Klinikom za anesteziologiju i reanimatologiju (prof. dr. Alen Protić, doc. dr. Vlasta Orlić i suradnici), Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju (Ivana Rede, prof.) i Zavodom za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (prof. dr. Tea Schnurrer-Luke Vrbanić i suradnici).

Navedenim pristupom onkološki bolesnici više neće morati odlaziti na druge klinike i na drugi lokalitet (lokalitet Sušak) nego će sveobuhvatnu skrb dobiti u prostorima Klinike za radioterapiju i onkologiju. Ova je multidisciplinarna ambulanta prvi u nizu projekata koje Klinika za onkologiju planira realizirati u tekućem periodu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views