PUTNICIMA NA ZNANJE! Mala, ali glupa mana novih plinskih „harmonika“ koštat će vas živaca

Foto: ilustracija

Par naših starijih sugrađana zvonio je vozaču za izlaz na zadnja vrata dok je autobus stajao na stanici – ali uzalud im trud, kao da i nisu!

Događaj kojem smo svjedočili danas poslijepodne u novom plinskom autobusu, tzv. „harmonici“ broj 2 koja je prometovala središtem grada iz smjera Trsata prema Srdočima, nagnala nas je da vas obavijestimo o jednoj stvarno maloj, ali izuzetno glupoj mani novih Autotrolejevih autobusa na stlačeni plin koja bi vas mogla koštati živaca, ali i – pješačenja!.

Jedan par naših starijih sugrađana naumio je izaći iz autobusa na zadnja vrata na stanici kod KBC-a – Lokalitet Rijeka, kamo su sigurno išli iz potrebe a ne iz puke razbibrige. No njihova uporna zvonjava na zvono koje vozaču signalizira da netko treba izaći iz vozila – dok je autobus stajao na stanici – nije naišla na reakciju vozača koji je nakon poduljeg stajanja, nakon otprilike jedne minute – jednostavno pokrenuo vozilo i otišao dalje svojim putem ne otvorivši srednja i zadnja vrata.

Kako se radilo o vožnji oko 16 sati, dakle u vrijeme najveće gužve kada je i tako dugačak autobus bio dupke pun, niti nekoliko sporadičnih povika putnika da se otvore zadnja vrata nije naišlo na reakciju vozača. Dvoje starčića moralo je izaći na stanici na Mlaki, a bili su brižni toliko jadni i nemoćni da nisu mogli ni glasno protestirati.

To nas je ponukalo da potražimo objašnjenje od vozača, a ono je doista zapanjujuće. Naime, vozač je ustvrdio kako se na ovim novim autobusima signal za otvaranje vrata ne vidi, ne čuje i NE RADI DOK AUTOBUS STOJI, nego putnici moraju signalizirazi svoju namjeru izlaska iz autobusa pritiskom na zvono dok je vozilo u pokretu, što i piše kao upozorenje na vratima autobusa, tvrdio nam je taj vozač.

Eto, mislili smo da sve znamo, ali ovo je i za nas nešto novo. Dakle, dragi korisnici usluga gradskog autobusnog prijevoznika, nikako nemojte „zaspati“ dok se vozite, tražite izlazak prije no što autobus stane na stanici, ili ćete morati glasno vikati ili produžiti korak od sljedeće stanice do svog odredišta! Nemojte reći da vas nismo upozorili…

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari