ZA BOLJI ŽIVOT OTOČANA

RAB Župan Komadina s rapskim gradonačelnikom dogovarao proširenja vrtića i uređenje Doma za starije

Župan Zlatko Komadina boravi na otoku Rabu gdje će sudjelovati na svečanosti povodom Dana Općine Lopar te na sjednici Turističkog vijeća Kvarnera

Boravak na Rabu bio je prilika i za sastanak s rapskim gradonačelnikom Nikolom Grgurićem na kojem je bilo riječi o realizaciji zajedničkih projekata Županije i Grada. U završnoj je fazi dogradnja osnovne škole u Rabu. Bilo je riječi i o proširenju vrtića Banjol u istoj zgradi, na prostor koji koristi osnovna škola jer bi 10-ak učenika prešlo u novu, dograđenu školsku zgradu.

U planu je i uređenje dvorišta Doma za starije osobe na Rabu na način da se isprojektira zimski vrt koji bi se mogao koristiti kao dnevni boravak za korisnike Doma, a s tendencijom da se taj prostor u budućnosti može koristiti za programe vaninstitucionalne skrbi, za vanjske korisnike.

Župan Zlatko Komadina najavio je pomoć Županije u sufinanciranju projekta uređenja Spomen-groblja Kampor za koji postoji idejno rješenje u dijelu uređenja glavnog spomenika te obnove natpisa s imenima umrlih. Radi se o projektu obnove koji Grad Rab planira realizirati do kraja ove godine, najavio je gradonačelnik Grgurić.

„Danas smo održali sastanak s vodstvom Grada Raba da rekapituliramo teme i otvorena pitanja i mogu izraziti zadovoljstvo da se sve teme dobro razvijaju i napreduju. Daljnja suradnja realizirat će se na uređenju Doma za starije, groblja u Kamporu, radi se nova riva u luci Rab, nadograđuje se i škola, a razmišljamo da i jedan dio školske zgrade zajedno s Gradom preuredimo u vrtić“, rekao je župan Komadina.

“Na današnjem sastanku obradili smo nekoliko tema, a najvažnije je za istaknuti kako zajednički projekti idu dalje. U dobroj smo fazi s nadogradnjom škole, Dom funkcionira i pun je stanara. Razmišljamo i o izvaninstitucionalnoj usluzi koja bi bila na raspolaganju svima zainteresiranima na području Raba. U konačnici, u fazi smo proširenja kapaciteta vrtića čime bi zadovoljili sve potrebe za predškolskim odgojem”, rekao je gradonačelnik Grgurić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari