SLASNI KORZO: Slavonske delicije stižu u Rijeku, pripremite recepte i hladnjake!

Sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju Dani Slavonije u Rijeci peti put organizira Udruga branitelja proizvođača “Panonija”

Od 11.-15.rujna na Trgu 111.brigade HV održat će se 5. Dani Slavonije u Rijeci, sajamsko izložbeno-prodajna manifestacija u organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija” i Grada Rijeke.

Riječani će m oći uživati u slavonskim autohtonim delicijama uz prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”). Uz bogatu gastro ponudu, organizatori su ponosni i na prikaz očuvanja tradicionalnih zanata što je jedna je od zadaća Udruge branitelja proizvođača “Panonija” na koju su osobito ponosni.

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Lijepe Naše koju su pripremili organizatori.

Posjetitelji koji od 11.-15.rujna od 8-20 sati dođu na Trg 111. Brigade HV moći će uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije ,Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari