Radiotelevisione Italiana (RAI) želi pratiti zbivanja u Rijeci tijekom 2020.

U salonu Grada Rijeke održan je susret predstavnika Hrvatske radiotelevizije (HRT) –Radiotelevisione Italiana (RAI) i TD EPK 2020.

Povod za sastanak je prije svega EPK, Rijeka i Trst kao prijestolnica znanosti, mogućnosti i načini suradnje, te razgovor o većem sudjelovanju novinara programa na talijanskom jeziku u asocijaciji redakcija talijanskog jezika koju je pokrenulo RAI.

Radiotelevisione Italiana (RAI) je izuzetno zainteresirana za zbivanja u Rijeci tijekom 2020. i želi unaprijediti suradnju s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT), posebno stoga što je ove godine Trst Europska prijestolnica znanosti, a Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Predstavnici RAI-a su upoznati s projektom EPK kao i s timom odgovornim za projekt, a predstavljen im je i kalendar događaja i glavni lokaliteti na kojima će se odvijati program, kao i aktualne izložbe. Kako je rečeno za sastanku, RAI bi rado preuzeo HRT-ovu snimku i napravio djelomičan izravni prijenos otvorenja EPK 1. veljače 2020.

Uz gradonačelnika Vojka Obersnela i pročelnika Ivana Šarara, sastanku su nazočili u ime HRT-a: Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, Tanja Šimić, Odjel Međunarodnih odnosa, Irena Hrvatin, Alen Čemeljić, HRT Rijeka, Kornelija Benazić, HRT Pula te predstavnici programa na talijanskom jeziku HRT Rijeka i Pula. RAI su zastupali: Simona Martorelli, rukovoditeljica Međunarodnih odnosa i europskih poslova, Guido Corso, šef RAI centra u Trstu, Caterina Pezzuto, i Martina Repinc, a TD EPK 2020 Emina Višnić i Irena Kregor Šegota,

RAI i HRT su prije dvije godine potpisali sporazum o suradnji. Obje televizije su već godinama u mediteranskim asocijacijama audiovizualnih medija, prije svega COPEAM-a i kroz njihove djelatnosti surađuju na projektima edukacije novinara, na koprodukcijama dokumentarnih reportaža i na radijskim koprodukcijama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari