(FOTO, VIDEO) BRAVO! Učenici riječke Prirodoslovno i grafičke škole izradili novi logotip za Savjet mladih PGŽ

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Primorsko-goranska županija surađuje s Prirodoslovno i grafičkom školom Rijeka u nizu projekata

U sklopu praktične nastave, učenici ove škole osmišljavali su vizualni identitet nekih županijskih projekata, pripremali video materijale i drugo.

Ovog puta učenici 3. i 4. razreda, smjer urednici-dizajneri, pod mentorstvom profesorice Borke Širole radili su na projektnom zadatku osmišljavanja novog logotipa i vizualnih materijala Savjeta mladih PGŽ.

Komadina: “Danas su važna strukovna obrazovanja i praktični rad”

Župan je podsjetio da Županija nastoji uključiti škole u razne projekte ovisno o njihovim djelatnostima.

„Drago nam je da ste uključeni u izradu vizualnog identiteta Savjeta mladih PGŽ na čemu vam čestitam i zahvaljujem. Kroz naš UO za socijalnu politiku i mlade brinemo o mladima te ih nastojimo i angažirati. Danas su važna strukovna obrazovanja i praktični rad, a mi nastojimo da ne budemo klasična uprava nego da omogućimo da vaše obrazovanje nađe i praktičnu vrijednost na čemu u ovom slučaju zahvaljujem i Savjetu mladih koji je to prepoznao“, rekao je župan Komadina.

Bradić: “Dobitna kombinacija za sve uključene”

Ravnatelj Škole Radenko Bradić zahvalio se Županiji na suradnji istaknuvši kako je ovo najbolji put kako osnivač može surađivati sa školama u kojima je izuzetno veliki potencijal.

„Ovom prilikom svi učenici imaju jedno iskustvo, a kada najviša razina lokalne vlasti to vrednuje i prepozna, onda će se, nadam se, to prepoznati i sutra na tržištu. Ovo predstavlja dobitnu kombinaciju za sve uključene; osnivača, učenike, profesore i takav put trebamo tražiti i dalje, rekao je ravnatelj Bradić podsjetivši kako je ovo samo nastavak suradnje Primorsko-goranske županije i Prirodoslovne grafičke škole Rijeka.

Članovi novo-oformljenog Savjet mladih odlučili su napraviti novi vizualni identitet Savjeta kako bi postigli prepoznatljivost među mladima te mlade dodatno zainteresirali za njegovo djelovanje.

 

Izrada novog logotipa i vizualnih materijala, kao projektni zadatak, dodijeljen je učenicima trećeg i četvrtog razreda Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci. Ista je odabrana kako bi se učenicima pružila mogućnost da već za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja izrade materijal koji će biti vidljiv širokoj publici te da im se pruža priliku da pokažu svoje umijeće i ostvare svoje ideje. Također, kroz izradu samog logotipa učenici su se imali priliku pobliže upoznati sa samim djelovanjem Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

Širola: “Ponosna sam na svoje učenike”

Između 30-ak radova, za najbolji je izabran onaj učenice 3. razreda Korine Liker.

„Kao Savjet mladih PGŽ smatramo kako je bitno poticati afirmaciju i kreativnost mladih ljudi kao što ste i vi. Kroz ovakav zadatak i radove koje smo dobili, smatram vas umjetnicima , jer ste na izuzetan način sve svoje ideje predočili i iznimno nam je teško bilo odabrati najbolji rad koji će prezentirati nas i naš rad,“rekao je predsjednik Savjeta Robert Matić.

Profesorica Borka Širola istaknula je kako je ponosna na svoje učenike koji su kroz svega 5 tjedana po 6 školskih sati praktične nastave sudjelovali u projektu osmišljavanja vizualnog identiteta Savjeta, što je malo vremena za učenike koji su još neiskusni, ali su odlično odradili svoj zadatak.

Prijemu su prisustvovali i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, voditeljica Kabineta Ermina Duraj, predsjednik Savjeta mladih Robert Matić, Daniel Trošić, koordinator za društveno poduzetništvo i mlade te članica Savjeta Tesa Soldičić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari