U PONEDJELJAK 2. SVIBNJA

Radnička fronta na Titovom trgu u Rijeci organizira “Antifašistički koncert” uz večeru iz “narodne kuhinje”

Ilustracija: Riportal

Povodom obilježavanja 1. Maja – Praznika rada i 3. Maja – Dana oslobođenja grada Rijeke, Radnička fronta organizira program “Naš svijet jedinstva, slobode i rada”

Program će se održati u ponedjeljak 2. svibnja na Titovom trgu u Rijeci s početkom u 17 sati.

“Program je međunarodnog, antiratnog, antifašističkog i radničkog karaktera, a obuhvaća niz kulturno-društvenih aktivnosti.
Potaknuti aktualnošću zahtjeva Inicijative za radnički Zakon o radu koja okuplja više od dvadeset tisuća članova, program započinjemo u 17 sati radničkim savjetovalištem koje je organizirano u suradnji s Nezavisnim sindikatom radnika Hrvatske kako bi radnicima Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, stručnim savjetima pomogli u solidarnoj borbi za ostvarivanje i očuvanje radničkih prava te potaknuli zainteresirane da nam se pridruže u inicijativi.”, priopćili su iz Radničke fronte.

Centralni događaj programa – antifašistički koncert

Koncert Zbora Praksa i orkestra Motståndets Musik s početkom u 19 sati je centralni događaj programa.

Zbor Praksa njeguje antifašističke vrijednosti pjevanjem pjesmama koje ističu razlike današnjeg društva, klasnu solidarnost te nadilaženje nacionalnih barijera.

Orkestru Motståndets Musik iz švedskog Malmöa glazba je oruđe u borbi, dio načina otpora, kanal kojim izražava svoje značenje, svoju tugu, ljutnju i radost, ne samo svoje snove i političke vizije.

Po završetku zborskog programa, u 20 sati, izvođačima i publici priređena je večera kako bi uz druženje podijelili svoja iskustva u borbi za pravedniji svijet bez ratova i klasnih razlika.

U slučaju loših vremenskih uvjeta program će se odvijati u Pogonu Kulture (Strossmayerova ulica).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari