Radnička fronta Rijeka: “Ograda koja nagrđuje riječku rivu košta 862.500 kuna s PDV-om!”

Članovi Radničke fronte pozvali su nadležne da u što kraćem roku uklone ogradu sa riječke rive

Lokalna organizacija Radničke fronte u Rijeci održala je danas konferenciju za medije na kojoj su se njezini predstavnici osvrnuli na postavljanje metalne ograde na riječkoj rivi.

Pozvali su Lučku upravu Rijeka da otkriju imena izvođača radova, te objasne na što se točno potrošio iznos od 862.500 kuna s PDV-om.

‘‘Nevjerojatna je činjenica da se postavlja tako skupa ograda, a koja bi već sutra, kada se s obale izmjeste automobili, mogla biti maknuta.’’, ustvrdio je član Radničke fronte Mario Zaccaria, te postavio pitanje – ‘‘što građani Rijeke zaista dobivaju ovakvim ulaganjima?’’

Zaccaria je izrazio i zabrinutost zbog razine komunikacije između Grada Rijeke i institucije koja upravlja velikim dijelom gradske jezgre: ‘‘Gradonačelnik Obersnel izjavio je kako je „iznenađen“ postavljanjem ograde i preko medija pozvao da se ona ukloni, što ponovno djeluje kao obično dnevnopolitičko prepucavanje na razini HDZ-SDP. Takvo prepucavanje je, izgleda, puno bitnije od gradske jezgre, dobrobiti stanovnika Rijeke ili pak racionalnog korištenja novčanih sredstava ove ustanove.’’

Katarina Baraba reagirala je na proturječnosti u izjavi ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepe, u kojoj je izjavio da je ograda podignuta ‘‘zbog opasnosti da netko automobilom uleti na brod’’, budući da takvi slučajevi nisu poznati javnosti.

‘‘Taj je novac mogao biti iskorišten tako da je Lučka uprava Rijeka zaposlila barem deset Riječanina ili Riječanki koji bi pored toga i plaćali doprinose, prirez gradu i hranili obitelj, a ne na postavljanje metalne barijere koja bi navodno trebala spriječiti akt vandalizma koji se u tom obliku nikad nije ni nametnuo kao realna opasnost. Dakle, ispada da Lučka uprava Rijeka, koja je produžena ruka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture itekako skupo plaća nerealne strahove svojih rukovoditelja, a sve to radi povlačeći novce iz proračuna svog osnivača – Republike Hrvatske.’’

Navela je i kako ‘‘nije poznato tko je izvođač radova i i tko stoji iza te nerealne cijene, a ni jesu li konzervatori upitani za mišljenje’’.

‘‘Iz tog razloga je Radnička fronta, prema čl. 6 Zakona o pravu na pristup informacijama, tražila Lučku upravu Rijeka da dostavi svu dokumentaciju i informacije vezane za postavljanje ograde.’’, pridodala je.

Članovi Radničke fronte pozvali su nadležne da u što kraćem roku uklone ogradu sa riječke rive kako bi se otvorio slobodan prostor za šetnicu na raspolaganje stanovnicima grada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari