PRESTANAK RADOVA SE OČEKUJE U SRPNJU

Radovi na obnovi osnovne škole u Matuljima u punom su zamahu

FOTO: Općina Matulji

Na gradilištu Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima radi se “punom parom”. Nakon postave skele izvođač radova, X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke, radi na uklanjanju dotrajale fasade i pripremi podloge te postavljanju novog toplinsko-fasadnog sustava sa kamenom vunom

Izvođač radova je uveden u posao 18. ožujka te je rok za završetak cjelokupne energetske obnove osnovne škole četiri mjeseca pa se završetak svih radova očekuje krajem srpnja mjeseca tekuće godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.167.245,00 Kn, a osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.817.723,25 kn te 1.579.135,88 kn od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Prema projektnoj dokumentaciji predviđeni su radovi na toplinskoj izolaciji vanjske ovojnice i ravnog krova, pa će sa novim toplinsko-fasadnim sustavom i dodatnoj izolacijom ravnog krova osnovna škola u Matuljima ostvariti ubuduće uštede u godišnjoj potrošnji energije od čak 77,12%, a također će se značajno smanjiti i emisija CO2 za 77,12%. Provedbom svih mjera energetske obnove osnovna škola u Matuljima prijeći će iz C energetskog razreda u A+.

“Općina Matulji nastoji svim svojim sredstvima i potencijalom nastaviti sve svoje projekte koje je započela u 2019-toj godini s obzirom na otežane uvjete rada koji su nastupili zbog pandemije korona virusa, uvažavajući prije svega sigurnost i sve preporuke kao i odluke Stožera civilne zaštite”, poručuju iz Općine Matulji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari