PROVJERITE DETALJE

Raspisan Natječaj za dodjelu nagrade za transfer znanja Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Zaklada Sveučilišta u Rijeci predstavila je Natječaj za dodjelu nagrade za transfer znanja, koji je raspisala u suradnji s poduzećem Alarmautomatika d. o. o. iz Rijeke.

Na Rektoratu su Natječaj predstavili rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof. dr. sc. Damir Zec, predsjednik Uprave poduzeća Alarmautomatika d. o. o. Boris Popović, MBA i ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić.

„Posebno zahvaljujem g. Popoviću, koji sa Sveučilištem i sa Zakladom surađuje već dugi niz godina. Transfer znanja živi na Sveučilištu u Rijeci, a to je i jedan od naših strateških ciljeva. Ne bismo bili tu gdje jesmo da nije bilo napora Zaklade, koji su transfer znanja (koji smo ranije nazivali transfer tehnologije) prepoznali kao važan segment koji treba poticati. U konačnici, želimo doprinijeti kvaliteti života naših sugrađana i radimo na tome kako što više našeg znanja sa Sveučilišta prenijeti u poslovni svijet i u zajednicu. Zadane petogodišnje ciljeve vezane uz transfer znanja ostvarili smo već u prvoj godini. Od 2019. godine Upravni odbor Zaklade na čelu s prof. Zecom pokušava promovirati važnost transfera znanja u zajednicu i zato postoji i ova Nagrada“, rekla je uvodno rektorica Prijić Samaržija.

VIDEO DANA:

„Transfer znanja kao bitan element prepoznala je Zaklada, ali i cijelo Sveučilište. U Rijeci postoji niz poduzeća koja koriste naše, primjerice, inženjerske ekspertize, a broj tih poduzeća čini se da će rasti. Ključno nam je prenijeti znanje u realni sektor, ali i učiti istodobno od realnog sektora, osluškivati ga i razumjeti što bolje kakvi su mu kadrovi potrebni i kakva specifična znanja i vještine. Zaklada potiče te će i dalje poticati transfer znanja, koji držimo iznimno važnim“, istaknuo je prof. Zec.

“Sveučilište shvaća da je uloga realnog sektora iznimno važna. Važno je i da veći dio realnog sektora vidi što mu Sveučilište može ponuditi. Nema dodatne vrijednosti, bez velikog znanja! Stoga, kako bi poduzetnici mogli davati svojim zaposlenicima veće osobne dohotke, ali u konačnici i uplaćivati više sredstava u Državnim proračun, ključno je da razvijamo nova znanja, nove tehnologije, da razmjenjujemo znanja i ideje, stvaramo nove proizvode i usluge“, naglasio je g. Popović.

Ravnateljica Zaklade pojasnila je propozicije natječaja i način prijave. „Natječaj je službeno otvoren od danas do 14. rujna 2022. te je dostupan za online prijave na www.zaklada.uniri.hr/epp – Zakladinom sustavu za elektroničke prijave. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 10 tisuća kuna brutto, na čemu posebno zahvaljujem g. Popoviću i poduzeću Alarmautomatika. Svrha je ovog Natječaja prepoznavanje i nagrađivanje primjera dobre prakse – uspješnih transfera znanja Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. Prijaviti se mogu djelatnici i/ili studenti Sveučilišta u Rijeci okupljeni u timove od minimalno dva člana“, zaključila je Ćulum Ilić te zahvalila rektorici i g. Popoviću na potpori i suradnji sa Zakladom.

Na web stranici Sveučilišta u Rijeci objavljen je tekst natječaja, dostupan je obrazac za prijavu kao i uvjeti i upute za prijavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari