ALARM SLUČAJNO UKLJUČEN

Ravnateljica OŠ Jelenje-Dražice: “Nije bilo zapaljenja ni dima, alarm je slučajno aktiviran”

Foto: Riportal - M. L.

Vijest o evakuaciji je zabrinula roditelje s područja Dražica

Jutros oko 10:45 Dražicama ali i društvenim mrežama proširila se informacija o događaju u novouređenoj Osnovnoj školi Jelenje-Dražice iz koje se, navodno, širio dim a djeca su bila evakuirana iz svojih učionica. Vijest je zabrinula roditelje s područja Dražica čija djeca pohađaju ovu školu, ali razloga za preveliku zabrinutoist, na svu sreću – nije bilo.

Kako nam je potvrdila ravnateljica škole Dejana Paškvan-Žeželj koja je jedina ovlaštena davati službene izjave medijima, radilo se o slučajnom aktiviranju alarma odnosno protupožarnog sustava koji je direktno povezan i s jelenskim vatrogascima. U školi su posebno ponosni na to, jer su nakon obnove odnosno izgradnje novih kapaciteta dobili i najmoderniju opremu koja ih direktno povezuje sa – zlu ne trebalo – hitnim službama.

“U Osnovnoj školi Jelenje-Dražice danas nije došlo ni do kakvog zapaljenja niti do pojave dima. Radilo se o tome da je slučajno aktiviran alarm školskog protupožarnog sustava nakon čega je škola postupila sukladno protokolu.”, poručila je ravnateljica škole Dejana Paškvan-Žeželj.

Svima je, naravno, drago da se radilo isključivo o slučajnosti i da su djeca u Osnovnoj školi Jelenje-Dražice sigurna i pod punom zaštitom nastavnog i pomoćnog osoblja škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari