Red sporta i red zabave za predzadnji vikend maškaranog ludila!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ove godine, vikend prije same završnice, očekuje nas bogati program Riječkog karnevala

U subotu, već od jutarnjih sati, zabavit ćemo se uz sportsku manifestaciju Maškarani auto rally Pariz – Bakar, a navečer ćemo plesati u Export Delti s izvrsnim DJ-evima na Carnival DJ Session partyju.

Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka najavio je tradicionalnu sportsku manifestaciju Maškarani auto rally Pariz Bakar zakazanu za subotu 15. veljače s početkom u 10 sati. Najpopularniji sportski maškarani događaj u organizaciji Autokluba Rijeka 29. put za redom priprema pravo karnevalsko auto-moto ludilo te se očekuje više od 200 maškaranih sudionika.

Događaj koji je nastao kao parodija na svjetski poznati rally „Pariz – Dakar“ i ove će se godine kretati istom rutom- od riječkog Pariza sve do Bakra uz usputno stajanje u Kostreni. Na Korzu će pokazati svoja maškarano dekorirana vozila oko 10.30 sati i krenuti prema Kostreni na prvi ispit spretnosti. Drugi ispit spretnosti je u Bakru nakon čega slijedi proglašenje pobjednika uz domjenak za sudionike.

 Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, najavio je 14. Humanitarnu maškaranu jotu, 22. veljače u 11 sati. Posjetitelje će porcija jote s palentom koštati simboličnih deset kuna plus „Daj ča daš“, a dodatnih pet kuna koštat će čaša vina.

Događaj je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva ove godine donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje, za opremanje praktikuma djece s invaliditetom za zanimanja servir/servirka i konobare. Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka naglasio je i ovogodišnju novost. Udruženje će na Humanitarnoj maškaranoj joti dati svoj doprinos tituli Rijeke- Europske prijestolnice kulture 2020 te će biti organizirana modna revija na temu Karolina Riječka. Za glazbu će se pobrinuti Katridersi, a bogat program vodit će Joso Krmpotić. Vidimo se na na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 11 sati.

 Ines Boban Štiglić,  voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednica grada Rijeke najavila je i sve ostale programe koji nam dolaze.

Ova subota rezervirana je za veliki Carnival DJ Session Party u Export Delti s izvrsnim DJ-evima i ulaz je kao i svake godine besplatan.

Svi zaljubljenici u maškarane zabave i ovaj petak će plesati na Maškaranim tancima u Domu Pašac, na Maškaranoj palubi botela Marina od 20 sati, a subota je rezervirana za Trio vox u Domu Zamet od 20 sati.

U sklopu Kazališnog vrtuljka u HNK Ivana pl. Zajca idući tjedan izvodit će se predstava za djecu i mlade Mali princ te premijera opere Tristan i Izolda.

U subotu 15. veljače u Hrvatskoj čitaonici Trsat, Gradska glazba Trsat- Rijeka organizira Tradicionalni karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat – Rijeka s početkom u 19.30 sati, a ove godine gost je Joso Butorac s pratnjom.

U nedjelju, 16. veljače, Pehlinom prolazi tradicionalna maškarana povorka Maškarani Pehin s početkom u 11 sati. Ines Boban -Štiglić podsjetila je na Dane smijeha u Karnevalu u organizaciji Aplauza, koji je 19. veljače u 19 sati u HKD-u na Sušaku pripremio komediju Muškarci.hr, a 25. veljače u 19 sati nasmijat ćemo se uz komediju Celo telo tu me boli.

Za kraj istaknula je i novu manifestaciju koja je postigla veliki interes u svega par dana – Japan u Rijeci. Događaj nas upoznaje s japanskom kulturom i održava se 21. veljače u HKD-u na Sušaku, a u sklopu njega moći ćete pogledati, u atriju HKD na Sušaku, izložene oslikane unikate japanskih tapiserija, radionicu kaligrafije za ograničen broj sudionika te glavni događaj od 20 sati na kojem će nastupiti Hagakure bubnjari iz grada Saga.

Za sve dodatne informacije o programu posjetite službenu stranicu Riječkog karnevala www.rijecki-karneval.hr gdje je objavljen cjelokupni program.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari