RAZGOVOR: MATEJ MOSTARAC

Video(RI TV) Riportal u Kastvu: Sve je više školaraca, turista i poduzetnika; Gradonačelnik Mostarac otkrio nam je tajne uspjeha Kastva!

Screenshot video Riportal

Kada je jedno od glavnih pitanja u jednome gradu “kako u školu rasporediti s tu djecu”, onda znate da je grad više nego uspješan! I bez brige – u Kastvu znaju što trebaju učiniti, već je sa Županijom dogovorena izgradnja nove područne škole!

Naš Kastav posebno je lijep prvih dana rujna – u trenucima dok još uživamo u toplim zrakama ljetnog sunca ali priroda oko nas već pokazuje znakove novog godišnjeg doba, sve je u Kastvu u iščekivanju novog životnog, radnog i investicijskog ciklusa!

U ponedjeljak se školarci – kojih je više no ikada – vraćaju u klupe, a već se, upravo zbog takve situacije, dogovara i izgradnja nove područne osnovne škole u Rešetarima.

Poduzetnička klima, poticana zajedničkim naporima Grada Kastva, Primorsko-goranske županije i države (većim dijelom kroz nepovratne EU fondove) sve je povoljnija pa se u Kastvu gradi, obnavlja i investira naveliko! Nekih objekata, poput novoizgrađenog zatvorenog boćališta, ne bi se postidjeli ni mnogi veliki gradovi na Mediteranu!

I to nije sve. Planova i konkretnih realizacija u Gradu Kastvu ima napretek, stoga smo zamolili gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca da nas upozna s njima u šetnji  Kastvom.

Što nam je rekao i što smo sve zabilježili, pogledajte u VIDEOPRILOGU:

Matej Mostarac

Matej Mostarac jedan je od najmlađih hrvatskih gradonačelnika, na čelu Kastva je od 2017. godine.

Rođen je 18.11.1987 u Rijeci, završio osnovnu školu u Kastvu i SŠER u Rijeci. Uz stvaranje vlastitog poduzeća usavršavao se na poslovnoj akademiji i visokim učilištima iz područja poslovnog upravljanja i PR-a.

Politički se aktivirao u Gradskoj organizaciji SDP-a Kastav, na čijoj je listi na izborima 2013. izabran u Gradsko vijeće, a gradonačelnički mandat osvaja na izborima 2017. , osvojivši u drugom krugu 50.07 posto glasova.

Drugi mandat osvojio je već u prvom krugu izbora 2021.

Robert Zeneral

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views