„RIJEČANI – OVCE ZA ŠIŠANJE?!“ Riječki gradski vijećnici digli glas protiv duple naplate jednokratne grobne naknade

Foto: Riječanin

Svi koji su Rijeci grobno mjesto od KD Kozala kupili do 1998. godine, istekom tridesete godine grobnu naknadu plaćaju još jednom, a to vijećnici smatraju nedopustivim

Riječki gradski vijećnici Josip Kukuljan (Nezavisni), Petra Mandić (MOST) i Danko Švorinić (Lista za Rijeku) još su jednom upozorili da Komunalno društvo Kozala jedino u Hrvatskoj dvaput naplaćuje jednokratnu naknadu za grobno mjesto, te najavili kako će to do kraja godine onemogućiti izmjenama Odluke o grobljima.

Svi koji su Rijeci grobno mjesto kupili do 1998. godine, istekom tridesete godine grobnu naknadu plaćaju još jednom.

– Istina je da KD Kozala to radi u skladu sa zakonom ali je istina i da to ne mora raditi. Imamo jedino komunalno društvo u Hrvatskoj koje je izmjenama zakona 1998. godine prema korisnicima primijenilo nepovoljniju mogućnost, za razliku od svih ostalih komunalnih društava širom Hrvatske, ocijenio je Švorinić uz konstataciju da iz toga očigledno proizlazi kako KD Kozala doživljava Riječane kao ovce za šišanje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Josip Kukuljan ocijenio je kako se radi o iznosima od tri do 20 tisuća kuna, te su neki korisnici zbog siromaštva morali odustati od plaćanja i ostali su nakon 30 godina bez svojih zakupljenih grobnih mjesta.

KD Kozala može ovaj namet bez problema ukinuti i bez odluke Gradskog vijeća, a Petra Mandić ih poziva da optimizaciju poslovanja komunalnog društva ne nalaze u dodatnim nametima za građane, nego u reorganizaciji društva!

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari