RIJEČANI VEČERAS OSJETILI MANJI POTRES Epicentar četiri kilometra jugozapadno od grada

Foto: Damir Kvajo

Potres je bio slab, magnitude 1,7 no osjetili su ga mnogi Riječani

Večeras točno u 21.22 sata seizmolozi slovenskog sustava za mjerenje podrhtavanja tla ARSO zabilježili su slab potres u podmorju ispred Rijeke, točnije 4 km jugozapadno od grada.

Iako slab, potres su osjetili mnogi Riječani, a kao i uvijek u sličnim situacijama podrhtavanje tla izaziva veliku nelagodu i bojazan građana – hoće li se potres ponoviti, možda i s jačim intenzitetom…

No za vjerovati je da je to još samo jedno u nizu podrhtavanje tla na području koje je inače poznato po učestalosti potresa slabijeg inteniteta.

I drugi potres večeras na širem riječkom području slovenski ARSO zabilježio je u 22.06, ovaj put tek nešto jači, magnitude 1,8 po Richteru, no dojam je da su ovo podrhtavanje tla – popraćeno potmulim gromovitim zvukom – Riječani osjetili još i jače, možda i zato što su već upozoreni na takvu mogućnost.

Epicentar ovog drugog podrhtavanja tla bio je ovoga puta, prema slovenskom sustavu za mjerenje, pet kilometara sjeverno od Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari