LJETO NA GRADINI 2017. Program će otvoriti manifestacija 3000 svijeća na Gradini

Ljeto na Gradini u proteklih je deset godina posjetilo više od 110.000 posjetitelja

Ljeto na Gradini tradicionalna je kulturno, umjetničko, zabavna manifestacija koja se već 11 godina tijekom ljetnih mjeseci održava na prostoru Trsatske gradine u Rijeci. Program manifestacije obuhvaća tematske manifestacije, koncertne nastupe, dramske predstave, izložbe, filmske projekcije, književne večeri i edukativne radionice. Ljeto na Gradini u proteklih je deset godina posjetilo više od 110.000 posjetitelja.

Sadržaj Ljeta na Gradini činit će i ove godine konceptualno-tematski program prilagođen ambijentalnom prostoru Trsatske gradine. Program Ljeta na Gradini 2017. koji i ove godine nudi čitav niz programa za sve uzraste i ukuse, od kojih je dobar dio besplatan za sve posjetitelje, predstavili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, organizator programa Vedran Babić i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

U sklopu manifestacije ukupno 19 programa

Program Ljeta na Gradini održava se od 8. srpnja do 1. rujna 2017. godine, a otvorit će ga manifestacija 3000 svijeća na Gradini – najposjećeniji sadržaj programa proteklih godina.

U sklopu manifestacije ukupno će biti održano 19 programa kojima će se publici predstaviti čak 264 sudionika programa (konceptualnih umjetnika, glumaca, pjevača, predavača, instrumentalista, performera…)

Evo i cjelokupnog programa:

8. 7. Otvaranje Ljeta na Gradini – “3000 svijeća na Gradini”

Riječ je o manifestaciji kojom se već četvrtu godinu zaredom službeno otvara Ljeto na Gradini, tijekom koje će Gradinu obasjati tri tisuće svijeća.

Posjetitelje očekuje nesvakidašnji audio-vizualni doživljaj s tri tisuće upaljenih plamenova postavljenih u suradnji s PC Grupom i to na cijelom prostoru Trsatske gradine te parka ispred samog Kaštela. Instalacije sa svijećama, 500 visećih plamenova, zatim svijeće na štapovima, ali i ambijentalna rasvjeta te glazbeno-scenski elementi samo su dio programa u kojemu će sudjelovati Pjevački zbori mladih Josip Kaplan, glazbenici sastava Rock Baroque nastupajući na violini i gitare te na različitim lokacijama Gradine članice plesne skupine Ri Dance.

13.7. Koncert Hari Mata Hari

nastupa poznati glazbenik Hari Mata Hari koji će publici ponuditi presjek svoje bogate tridesetogodišnje karijere te podsjetiti na neke od brojnih hitova koji su obilježili estradu posljednjih desetljeća.

15.7. Trsatska gradina u modnom ruhu

CITY 45 20 modna je manifestacija koja podržava rad domaćih dizajnera, njihovu kreativnost i pruža priliku da predstave svoje najnovije kolekcije. Revija je postala prepoznatljiva po posebnoj, tematskoj, haljini koja svake godine oduševi javnost, a nakon najduže haljine, haljine koja svjetli i flower art haljine preostaje vidjeti što organizatori pripremaju za ovogodišnje izdanje.

17. 7 Haos animatori iz Novog Sada

na Trsatskoj gradini po prvi puta nastupa 20 atraktivnih performera i animatora. Haos animatori iz Novog Sada gostuju u Rijeci i donose pregršt zabave i smijeha na manifestaciji pod nazivom Beyond The Sea

20. 7. Adastra na Trsatskoj gradini

Zagrebački bend Adastra objavio je tri albuma. Adastrina pjesma „Nabujala rijeka” prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom “Nina” objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača. Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade” posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima.

23.7 Kultna predstava Stilske vježbe

Gostuje kultna predstava Stilske vježbe, koja nakon gotovo pet desetljeća ne prestaje oduševljavati publiku. Vrhunska komedija u izvedbi glumačkog dueta Pere Kvrgića i Lele Margitić, pod redateljskom palicom Tomislava Radića, donosi jednu običnu zgodu iz svakodnevnog života ispričanu na dvadesetak načina.

25.7. East Riding Senior VVind Band & Youth jazz Orchestra

U sklopu svoje turneje po Hrvatskoj nastupit će East Riding Senior VVind Band & Youth jazz Orchestra, veliki puhački orkestar koji okuplja glazbenike različitih uzrasta. Repertoar koji izvode je raznolik – od klasičnih skladbi namijenjenih puhačkim orkestrima pa sve do obrada pop skladbi.

28.7. Light transformation Gradina

Jedna u nizu ovogodišnjih konceptualnih manifestacija koja uz pomoć ambijentalne led rasvjete, kazališne rasvjete, lasera i dimnih efekata stavlja u prvi plan ambijent Trsatske gradine..

29.7. Plesni performans Nebo

Plesni performans skupine Ri dance pod nazivom Nebo, u izvedbi 25 izvođača. Koreografiju potpisuju Martina Bugarin i Larisa Štefančić, dok umjetnički tim čine Dolores Bugarin, Martina Bugarin, Suzana Novaković, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević.

31.7. Zbor Hampshire County Youth bands

Hampshire County Youth bands iz Engleske nastupa na Trsatskoj gradini. Zbor Hampshire County Youth bands sačinjava pedesetak mladih glazbenika koji putuju Europom i nastupaju, a izvode jazz, folk i pop glazbu.

4.8. Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacije

Manifestacija u suradnji s Društvom likovnih umjetnika Rijeka na kojoj će sudjelovati umjetnici koji će tijekom više dana na prostoru Trsatske gradine izrađivati umjetnička djela s prigodnom tematikom.

5. 8. Stonerska komedija 50 nijansi zelene

Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. Predstava donosi dva lika, Dadu i Robija koji na čuvanje dobivaju kovčeg misterioznog i primamljivog sadržaja. Nakon što prekrše obećanje i otvore kovčeg, kreću u avanturu života, a da se nisu makli dalje od svog dvosjeda.

12.8. Koncert Damira Kedže

Višestruko nagrađivani Damir Kedžo i jedan od najomiljenijih hrvatskih pop izvođača održava svoj treći koncert na Trsatskoj gradini.

16.8. Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić – glazbeni virtuozi na Trsatskoj gradini

Francesco Squarcia, višestruko nagrađivani glazbenik, koji već dugi niz godina surađuje s s najprominentnijim međunarodnim koncertnim institucijama nastupa na Trsatskoj gradini u pratnji svestranog aranžera i kompozitora Aleksandra Valenčića.

23.8. – Urnebesna monodrama Ja, tata! gostuje na Trsatskoj gradini

Monodrama Ja, tata! u izvedbi višestruko nagrađivanog glumca Rakana Rushaidata, u režiji Borisa Kovačevića je nadasve neobičan prikaz svih emocija, stanja uma, promjena i izazova koje su posljedica saznanja budućeg oca da u obitelj stiže prinova.

27.8. – Taste & Music- užitak za sva osjetila

Jedinstvena manifestacija koja spaja užitak glazbe i okusa inspirirana specifičnim kvarnerskim jelima koja će biti poslužena na atraktivnim ambijentalnim prostorima Gradine. Kvarnerske delicije će posluživati majstori kuhinje iz 8 renomiranih restorana, a posjetitelji će šećući Trsatskom gradinom na 7 različitih lokacija moći degustirati spremljene delicije. Glazbeni dio manifestacije popunit će Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca – jedna od najpoznatijih hrvatskih muških klapa koja spaja tradicionalni dalmatinski opus i suvremeni zvuk.

29.8 – Istarska vila Elis Lovrić nastupa na Trsatskoj gradini

Elis Lovrić će na Trsatskoj gradini ispričati dramsko – glazbenu priču ispjevanu na labinskoj cakavici. Svestrana Elis stvara pravu čaroliju koristeći samo svoj glas i gitaru te publici prenosi jedinstvenu emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj cakavici.
31. 8. PAR Gradina znanja – završnica višednevnog poduzetničkog kampa
Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji sa Silos Group organizira PAR poduzetnički kamp koji će se održati u kolovozu uz potporu renomiranih tvrtki i institucija.

1.9. Baltazar ponovno stiže na Trsatsku gradinu!

Baltazar na Gradini tematska je manifestacija inspirirana činjenicom da je Rijeka poslužila tvorcima animiranog filma Profesor Baltazar kao inspiracija za stvaranje Baltazar grada. Cilj manifestacije je popularizacija znanosti te prezentacija znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz od danas je moguće kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari