SVE JE SNIMLJENO

Video | Riječani znaju kako! Pogledajte video: Vozači u Adamićevoj prezentirali školski primjer stvaranja hitnog koridora

Hitni koridor omogućava vozilima hitne pomoći, policije ili vatrogasne postrojbe da u što kraćem roku stignu do mjesta prometne nesreće i povrijeđenih osoba te pruže medicinsku pomoć

Školski primjer stvaranja hitnog koridora prezentirali su riječki vozači u Adamićevoj ulici gdje je zbog iskopa građevinske jame promet sužen i odvija se jednim prometnim trakom.

Dolakom vozila hitne službe vozači se vozila u desnoj prometnoj traci pomakli što je više moguće udesno, a vozila u lijevoj prometnoj traci što je više moguće ulijevo kako bi se u sredini prometnice stvorio koridor dovoljno širok za prolazak vopzila hitnih službi. Sve su videom zabilježili kolege s Radio Korza!

Poznato je da ukoliko pacijent od dojave o incidentu do dolaska u hitni bolnički prijam stigne u “zlatnom satu”, šanse za njegovo preživljavanje veće su od 30 do 50 posto.

Stoga je i Zakonom propisano kretanje vozača koji moraju omogućiti prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska, propustiti ih i prema potrebi zaustaviti svoja vozila na način da se vozila u desnoj prometnoj traci miču udesno, a vozila u lijevoj prometnoj traci ulijevo.

Riječki vozači dobro znaju to pravilo što dokazujer i video snimka u prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari