NORWEGIAN GETAWAY

Video | Riječanin Sanjin Presečki prvi je časnik palube najvećeg putničkog broda ikad u riječkoj luci

Norwegian Getaway došao je u Rijeku s 4000 gostiju i 1600 članova posade. Više u videoprilogu.

Već oko 8 sati i nedjelju počelo je iskrcavanja turista s najvećeg kruzera koji je uplovio u grad. Putnici su na kopnu dočekani glazbom i naravno prigodnim pićem.

Goste s kruzera dočekali su i autobusi, njih 15 odvelo je turiste na brojne izlete. Ostali su svoj dan godišnjeg odmora potrošili na razgledavanje Rijeke.

I dok su svi ostali došli u razgledavanje, jedna je osoba s broda nakratko došla doma.

“Stvarno sam ponosan što sam Riječanin i što smo uplovili s najvećim kruzerom u povijesti Rijeke. Stvarno, dojmovi su savršeni. Ponos.”, rekao je prvi časnik palube Sanjin Presečki.

Sanjin Presečki na moru je već sedam godina a u nedjelju je bio jedini Riječanin na brodu – iako ih inače, kako kaže, ima još koji novac zarađuju na Norwegian Getawayu. Trenutno su na zasluženom odmoru, donosi Kanal Ri.

“Kao prvi časnik na brodu sam odgovoran za navigacijsku stražu, osam sati na brodu vozimo brod, ja kao prvi časnik imam tu odgovornost, uz sebe imam i drugog časnika tako da nisam sam na mostu. Ovo je velika odgovornost jer imamo 5 600 ljudi na brodu.”, kaže Sanjin Presečki.

Težak i odgovoran posao ima i svoje sjajne trenutke, poput ovoga kada s komandnog mosta gledaš ulazak broda u svoj grad.

A u gradu su uživali i brojni turisti, inače nedjeljom prazno Korzo, se napunilo. Pred mikrofon su većinom stali turisti iz Sjedinjenih američkih država.

Napoli, Palermo, Korfa, Dubrovnik, Split, Rijeka i iskrcavanje u Trstu. To je ruta kojom je prošao kruzer, a svi s kojima su reporteri Kanal Ri pričali naglašavaju da su im najdraži hrvatski gradovi.

I Rijeka je sve zanimljivija kruzerima, u europi je gužva kada je kruzing industrija u pitanju pa se sve više traže mirnije luke.

A koliko su gosti platili putovanje? Provjerili smo na stranicama Norwegina kruz lajna, i cijena sedmodnevnog putovanja je već negdje od 700-tinjak eura. Naravno to je početna cijena bez dodatnih obaveznih troškova.

Norwegian getaway u ponedjeljak iskrcava putnike u Trstu, a stižu novi kojima će prva stanica biti Rijeka. Kruzer se vraća u utorak, a dobra vijest za neke goste je da će i sve trgovine raditi, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari