(RIJEČANIN TV) Atraktivne autobuse Arrive oslikane vizualima projekta Rijeka EPK 2020 ne možete ne zamijetiti izdaleka

Foto. Riječanin

Rijeka 2020 – Europske prijestolnica kulture i tijekom mjeseca listopada predstavlja bogat kulturno – umjetnički program koji će se u Rijeci održati 2020. godine u okviru prestižne titule EPK

Partnerski se u projekt Europske prijestolnice kulture uključila i Arriva Hrvatska, kao vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj. Autobus Arrive oslikan je vizualima projekta Europske prijestolnice kulture i, u partnerstvu s Arrivom, sudionici predstavljanja EPK programa za 2020. putovat će u hrvatske gradove ovim autobusom.

Kulturni program Europske prijestolnice kulture za 2020. zbog svoje se opsežnosti i količine programskih događanja predstavlja se sukcesivno, po programskim cjelinama.

U Rijeci su tako posljednjih mjeseci predstavljene programske cjeline 27 susjedstava i Dječja kuća. U Rovinju je tijekom Weekend Media Festivala predstavljena programska cjelina Dopolavoro koja donosi atraktivno umjetničko razmatranje teme rada i tehnologija.

Uslijedila su ili slijede još i predstavljanja programskih cjelina Doba moći, Lungomare Art, Slatko i Slano te Kuhinja različitosti. Dio ovih predstavljanja održavat će se u Rijeci, a dio u drugim hrvatskim gradovima. Osim navedenog, tijekom listopada predstavit će se i aktivnosti koje se provode pod nazivom Kulturna diplomacija, a obuhvaćaju predstavljanja Rijeke i projekta Europske prijestolnice kulture u inozemstvu kao i organizaciju budućih međunarodnih konferencija iz područja kulture u Rijeci. Također, bit će predstavljeni i brojni projekti proizašli iz dosadašnjeg uključivanja građana u EPK kroz programe Zelenog vala i Civilnih inicijativa, te Učionice u sklopu koje su održane brojne edukativne aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari