(RIJEČANIN TV) Riječka publika uživala u koncertu Josipe Lisac, nevera ipak osakatila 2. Sailor Sweet&Salt Music Festival

Foto: Riječanin/M.L.

Naša glazbena diva isporučila je koncert za pamćenje. Mr Lee & IvaneSky predstavili album “Sailor”, publika zbog nevere ostala zakinuta za nastup genijalnih Chuija

2. Sailor Sweet&Salt Music Festival promijenio je lokaciju, sinoć je održan na Senjskom pristaništu (što se pokazalo čak boljim i logičnijim rješenjem!) no koncepcija Festivala je ostala ista: u desetljećima njegovanom “riječkom rockerskom štihu” predstaviti izvođače nešto “otkačenijeg” stila i osebujne umjetničke vizije.

A u to se svakako uklapaju doslovni svi izvođači koje je riječka publika sinoć trebala vidjeti i čuti, ili ih je trebala vidjeti. Naime, jaka ljetna nevera otjerala je publiku nakon nastupa Mr Lee & IvaneSky, prostor pred pozornicom ostao je potpuno prazan, pa se opravdano postavilo pitanje smislenosti nastupa genijalnog riječkog dvojca The Siids iza kojih su trebali nastupiti i Chui. Ipak, nakon pauze The Siids su održali nastup, iako – nažalost – pred premalim brojem publike.

Ipak, 2. Sailor Sweet&Salt Music Festival teško da itko zbog toga može proglasiti neuspjelim.

Makar i samo zbog nastupa Josipe Lisac i sjajnog pratećeg benda, kojim nas je glazbena diva podsjetila na mnogobrojne uspješnice u njezinoj više od pola stoljeća dugoj i uspješnoj glazbenoj karijeri ispunjenoj prevratničkim skladbama u okvirima hrvatske popularne glazbe – i šire.

Na recentnim nastupima Josipa Lisac izvodi svoje brojne uspješnice u osvježenim aranžmanima, praćena mahom mladim kvalitetnim glazbenicima, što se izuzetno dopalo i riječkoj publici koja je svaku izvedbu popratila ovacijama.

Prije Josipie Lisac nastupili su lokalni alt-rockeri Mravi, projekt riječkoga glazbenika Zorana Klasića Klasa, gitarista poznatog po angažmanima u perjanicama RIrock scene Grč i Let 3.

Prije munja, gromova i pljuska kiše svoj su nastup uspjeli na zavidnoj sviračkoj razini odraditi i Mr Lee & IvaneSky, inače i organizatori i autori koncepta Sailor.

Ovom prilikom premijerno su predstavili i istoimeni album. Pjesme na albumu nastale su za potrebe predstava na kojima je dvojac bio angažiran te naravno, u sklopu znanstveno-umjetničkog projekta “Zvučni karburator”, koji čini jezgru Sailora.

Mr Lee & IvaneSky imaju već i glasnu i rasplesanu bazu fanova koji su s velikim oduševljenjem pratili njihov tehnički i izvođački superioran nastup. O dometima njihove (angažirane) glazbe, u smislu približavanja širokoj publici, dalo bi se raspravljati…

Na kraju, ispada kako je jedina mana 2. Sailor Sweet&Salt Music Festivala zapravo ta ljetna  nevera koja nam je upropastila uživanje u nastupima The Siidsa i benda Chui, no vjerojatno će vrlo brzo uslijediti neka nova svirka na kojoj ćemo moći poslušati i ove relativno nove izvođače a već uzdanice hrvatske glazbene scene.

Foto i priprema: Riječanin/M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari