(RIJEČANIN TV) “ZIMA” U ACI MARINI OPATIJA: Bure i juga nema, posla itekako ima!

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Ni najstariji stanovnici liburnijskog kraja ne sjećaju se ovako blage zime, s izostankom vremenskih nepogoda uobičajenih za ovo doba godine. U ACI marini Opatija koriste svaki trenutak lijepog vremena za obavljanje redovitih zadaća…

ACI marina Opatija u Ičićima, jedan od bisera turizma na Kvarneru, ni u takvim vremenskim uvjetima ni izdaleka ne spava “zimski san”! Redovitog posla na održavanju vezova i plovila ne manjka pa u ACI marini Opatija u Ičićima koriste svaki trenutak lijepog vremena za obavljanje redovitih zadaća.

O svemu tome razgovarali smo s direktorom Aci marine Opatija Ivicom Škecom koji nam je s oduševljenjem pokazao sve kutke uredno održavane marine koju i u siječnju i veljači posjećuju vlasnici plovila iz Italije, Austrije, Njemačke… kako bi pod izlikom “uređivanja plovila” uživali u ljepotama i drugim (gastro, eno…) vrednotama prelijepoga kraja “ispod Učke”.

ACI marinu Opatija razgledajte u priloženom videu:

O ACI marini Ičići

Zaštićena od jake bure najvišom istarskom planinom Učkom, nedaleko od prvoga morskoga lječilišta na Jadranu i kolijevke elitnoga turizma na ovim prostorima još od Austro-Ugarske Monarhije, smjestila se ACI marina Opatija u mjestu Ičići.

Najbolja luka za sidrenje jahti do 40 metara na sjevernome Jadranu pomorsku tradiciju ponosno bilježi čak 30 stoljeća unatrag. Kako je Opatija uživala velik ugled među stranim kneževima i plemstvom, tako ACI marina u Ičićima ima dobar glas među nautičarima i zaljubljenicima u plovidbu po Jadranu.

ACI marina u Ičićima izvrsno je opremljena i ponosna nositeljica Plave zastave. Marina je tek nekoliko sati vožnje udaljena od međunarodnih zračnih luka u Zagrebu, Trstu ili Ljubljani, dok je onima koji lete do Pule ili Rijeke put još kraći.

Blaga opatijska klima i činjenica da u Opatiji rijetko puše bura u kombinaciji s blizinom i dobrom prometnom povezanošću – tko ne voli letjeti, cestom do Ičića može stići za nekoliko sati iz Beča, Milana ili Budimpešte – učinila je ACI marinu Opatija idealnom, kako za kratke zimske izlete, tako i za početak ili kraj krstarenja po Jadranu u bilo koje doba godine.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

ACI marina Ičići rapolaže s 283 veza u moru, 35 vezova za smještaj plovila na kopnu (suhi vez) a prihvaća i megajahte do 40 metara dužine.

Od sadržaja, nudi:

recepcija s mjenjačnicom i s prodajnim punktom modnih dodataka iz ACI kolekcije, bankomat
restoran, caffe-bar
prodavaonica nautičke opreme i prodavaonica odjeće, trgovina ribolovnom opremom, agencije za iznajmljivanje i prodaju plovila te agencija za osiguranje
novoobnovljeni sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja, servisna radionica, dizalica nosivosti 15 tona, slip
parkiralište za osobna vozila
wlan sustav za pristup internetu
crpka za gorivo nalazi se u gradskoj luci Opatija (2 nm)
Tesla Destination Charging:

2 Tesla Only električne punionice snage do 22kW
1 univerzalna električna punionica Etrel snage 2 x do 22kW
Povezanost
ACI marina Opatija nalazi se u srcu Europe, šest sati vožnje od Münchena, Beča, Milana, Budimpešte…

U krugu od 150 kilometara pet je međunarodnih zračnih luka (Rijeka, Pula, Zagreb, Trst, Ljubljana), a marina je i magistralnim cestama izuzetno dobro povezana s cijelom Europom.

Foto & video: Mateo Levak/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari