EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Riječka nadbiskupija odgodila sakramente pričesti i svete krizme: ”Na ovu odluku nismo mogli utjecati…”

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Riječka nadbiskupija i Dubrovačka biskupija odgodile su podjelu prve pričesti i sakramenta svete krizme zbog epidemioloških mjera.

Kao riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u subotu 10. travnja župnicima i svećenicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih  epidemioloških  mjera  za  područje  Primorsko-goranske  županije, a koja na snagu stupa u ponedjeljak, 12. travnja 2021. i traje do 26. travnja 2021., navodeći kako “na ovu odluku nismo mogli utjecati, zato o njoj možemo misliti i ovo i ono, ali smo je se, kao i svi drugi građani ovoga društva, dužni pridržavati u svim situacijama, pa i u onima koja se odnose na naša vjernička okupljanja i misna slavlja”, piše Večernji list.

“Gledajući od početka pandemije pa do danas u našoj biskupiji trenutačno je u borbi s koronavirusom najteže razdoblje i imamo najviše zaraženih po danu”, piše u svojoj odluci apostolski administrator Dubrovačke biskupije mons, pišu Vijesti.hr

Mate Uzinić, navodeći kako se iz tog razloga od 11. travnja do 16. svibnja i u Dubrovačkoj biskupiji “odgađa podjela sakramenta prve pričesti i svete potvrde, a mise i sva druga slavlja, neovisno o tome jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, mogu biti slavljena isključivo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji”.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari