PROVEDENO PREVENTIVNO-REPRESIVNA AKCIJA

Riječka policija zatekla 8 pješaka koji su prelazili “zebru” na “crveno”; njih 14 prelazilo cestu izvan pješačkog prijelaza

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Iz PU Primorsko-goranske naglašavaju kako su pješaci uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu 

U petak, 22. siječnja, na prometnicama Primorsko-goranske županije provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme trajanja akcije, od 10 do 14 sati, policija je evidentirala ukupno 56 prekršaja, od kojih su 22 prekršaja počinili pješaci, a 34 vozači.

Najveći broj prekršaja pješaka (14) odnosi se na prelazak kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a evidentirano je i osam prekršaja prelaska kolnika za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo za pješake.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 16 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a 18 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Napominju iz policije, kako je tijekom protekle 2020. godine u prometnim nesrećama smrtno stradalo tri pješaka, 28 ih je teže, a 71 lakše ozlijeđeno. Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu,  na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća i broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari