ODLIČNO

Riječka razvojna agencija Porin pokrenula program Virtualne inkubacije; Više nije potreban fizički prostor

Foto: Facebook

Riječka razvojna agencija je za poduzetnike koji obavljaju uslužnu djelatnost za čije im obavljanje nije potreban fizički prostor pripremila program Virtualne inkubacije.

Program Virtualne inkubacije pokrenut je s s ciljem pružanja pomoći poduzetnicima u poslovanju, razvoju i poticanju lokalnog gospodarskog razvoja. Riječka razvojna agencija Porin kroz program nudi i osigurava savjetodavnu i mentorsku podršku kao i pristup inovativnoj infrastrukturi inkubatora bez korištenja (zakupa) poslovnog prostora poduzetničkog inkubatora.

Ugovor o korištenju programa Virtualne inkubacije može se sklopiti na razdoblje od 1 do 5 godina, a poduzetnici u sklopu programa dobivaju usluge individualnog poslovnog savjetovanja, pomoć u izradi poslovnog plana, pomoć u pronalaženju izvora financiranja za pokretanje i razvoj poslovanja, podršku pri umrežavanju s organizacijama i investitorima, stručne poslovne edukacije, pristup prostornoj infrastrukturi i pristup inovativnoj infrastrukturi.

Usluge stručnih poslovnih edukacija daju korisnicima mogućnost izbora edukacije iz drugih programa inkubatora – Program Inkubacije, Post-inkubacije i Akceleracije. Korisnicima se preporuča izbor edukacija iz tematskih područja – upravljanje ciljevima i prioritetima, poslovni modeli i poslovno planiranje, smjernice kako izraditi poslovni plan, razvoj projektne ideje i prijava projekta na EU fondove, marketing proizvoda i usluga, strategije i taktike poslovnog pregovaranja, pregovaranje s teškim pregovaračima, internacionalizacija poslovanja i upravljanje intelektualnim vlasništvom.

Usluge korištenja programa Virtualne inkubacije korisnicima omogućavaju pristup prostornoj infrastrukturi što podrazumijeva korištenje dvorane za sastanke ili co-working prostor kao i usluge pristupa prostornoj infrastrukturi što obuhvaća korištenje konferencijske dvorane opremljene IKT opremom.

Podnošenje prijava u program Virtualne inkubacije

Prijava u program Virtualne inkubacije podnosi se putem prijavnog obrasca koji je dostupan na internetskim stranicama Riječke razvojne agencije Porin.

O prijavi odlučuje Povjerenstvo za razmatranje prijava za ulazak u program Virtualne inkubacije, a po pozitivno donesenoj odluci Povjerenstva s podnositeljem prijave se sklapa Ugovor o korištenju programa Virtualne inkubacije.

Mogućnost pretprijave – podrška prilikom osnivanja gospodarskog subjekta

Poduzetnik koji namjerava osnovati trgovačko društvo ili registrirati gospodarsku djelatnost može podnijeti pretprijavu na način da ispuni prijavni obrazac navodeći u njemu svoje podatke i podatke o budućem trgovačkom društvu ili gospodarskoj djelatnosti koju će obavljati.

O zaprimljenim pretprijavama također odlučuje Povjerenstvo za razmatranje prijava i po donesenoj pozitivnoj odluci podnositelju pretprijave se daje odobrenje da se na adresi inkubatora registrira sjedište novog poduzetnika.

Više informacija dostupno je na web stranici Riječke razvojne agencije Porin.

Poduzetnički inkubatori Grada Rijeke

Grad Rijeka još od 1996. provodi program poduzetničkih inkubatora kako bi poduzetnicima početnicima osigurao prostornu, edukativnu i savjetodavnu podršku u prvim fazama poslovanja. Sustav poduzetničkih inkubatora Grada Rijeke u postojećem razdoblju prolazi kroz brojna poboljšanja i novine, koje će riječkim poduzetnicima pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj.

Postojeći sustav poduzetničkih inkubatora koje Grad provodi putem RRA Porin sastoji se od Poduzetničkog inkubatora za uslužne djelatnosti Torpedo, Coworking prostora, te novog Tehnološko-edukacijskog poduzetničkog inkubatora Proizvodni park Torpedo.

Od svibnja 2020. opseg usluga inkubatora koje se pružaju poduzetnicima se proširio isto kao i krug potencijalnih korisnika. Do sada je pristup poduzetničkim inkubatorima bio omogućen isključivo poduzetnicima početnicima, dok su u novom režimu rada određeni programi, usluge i resursi inkubatora sada na raspolaganju i poduzetnicima izvan te kategorije.

Pored postojećih usluga, u inkubatore su uvedeni i programi akceleracije, post-inkubacije i virtualne inkubacije, čime se poduzetnicima u različitim fazama rasta i razvoja osigurava kvalitetna stručna, tehnička, edukativna i infrastrukturna podrška. Upravljanje novim aktivnostima vezanim uz realizaciju post-inkubacijskih, akceleracijskih i virtualnih programa, kao i radnim jedinicama i co-working prostorima integriranim u poduzetničke inkubatore povjeren je Riječkoj razvojnoj agenciji Porin, koja će i nadalje razvijati i provoditi inkubacijski program te pružati potrebnu pomoć svojim korisnicima u vidu savjetovanja, edukacija i podrške u umrežavanju, internacionalizaciji poslovanja i pronalaženju izvora financiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari