OŠTRO I NEDVOSMISLENO

Riječka ustavna stručnjakinja Sanja Barić nikad oštrija: “Lažete da nije regulirano, lažete da je moguće kazneno djelo, lažete besramno”

Sanja Barić (Nel Pavletić / PIXSELL)

Riječka ustavna stručnjakinja Sanja Barić osvrnula se danas statusom na najvećoj društvenoj mreži na odgovor ljubljanske bolnice ravnatelju KBC-a Ćorušiću. Odgovor pristigao iz Slovenije u potpunosti podržava i smatra da razotkriva licemjerje i, po njoj, smišljenu politiku vladajućih prema ukidanju prava žena.

Podsjetimo, Iz Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljana danas su reagirali na izjave ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića vezane za slučaj Mirele Čavajde. Između ostaloga, iz Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljana ističu kako je “tumačenje pojedinih hrvatskih kolega pogrešno i kao takvo stvara dodatno emocionalno opterećenje liječnicima koji provode zahvate, a posebno trudnicama koje se susreću s takvom situacijom.”.

Očigledno u suglasju sa slovenskim tumačenjem cijele situacije, prenoseći ovu vijest, oštrim statusom na Facebooku oglasila se i Sanja Barić, cijenjena ustavna stručnjakinja s riječkom adresom.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“I tako, korak po korak, pokazujemo da lažete: smišljeno, sustavno i namjerno. Lažete politički, lažete pravno, a lažete i medicinski.

Lažete da nije regulirano, lažete da je moguće kazneno djelo, lažete besramno. Sve pravne tvrdnje koje ste izrekli su potpuna besmislica i laž.

Namjerno lažete. I to se dokazuje, korak po korak.

I ne, nećemo stati.

To što radite ženama neće vam ni onaj u kojeg se licemjerno pouzdajete oprostiti. Ni onaj zbog koga ste na izbornim listama ili na poziciji. A ni oni čijoj kćeri, sestri, majci, supruzi ili partnerici, unuci, nećakinji, rođakinji ili susjedi to radite.

Kao i ostale gadarije koje radite ili ste napravili u zdravstvenoj skrbi i inače, nasiljem nad ženama. Znamo.
Dosta je i previše!!!”, napisala je Sanja Barić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari