IZBORI 2024.

Riječke snage SDP-a: ‘Izbor je jasan, treće opcije nema. Vrijeme je da HDZ maknemo s vlasti!’

“Vrijeme je da se HDZ, koji je opterećen korupcijom i aferama, makne s vlasti. Odgovor su upravo Rijeke pravde sa svojim programom i ljudima koji će ga ostvariti. To je ono što Hrvatskoj treba.”, tim je riječima predsjednik GO SDP Rijeka, Marko Filipović otvorio tiskovnu konferenciju riječkih kandidata SDP-a u 8. izbornoj jedinici.

„Hrvatska je na raskrižju. Ili korupcija s HDZ-om i žetončićima ili Rijeke pravde. Treće opcije nema. Izbor je jasan. Samo jedna opcija znači budućnost i prosperitet za radnike i njihove plaće, umirovljenike i njihove mirovine, kvalitetno obrazovanje te svima jednako dostupno zdravstvo bez listi čekanja i dodatnog plaćanja.”, naglasio je Željko Jovanović te poručio građanima da ne bacaju svoj glas.

Istaknuo je kako rijetko kada imamo priliku ispisati stranicu povijesti, a 17. travnja je taj dan jer građani mogu glasati za Rijeke pravde ili za to da HDZ ostane na vlasti.

„ Upravo glas s Turnića, Kantride, Zameta, svih riječkih ulica može biti presudan za 76 mandat u Hrvatskom saboru. Riječanke i Riječani su politički pismeni i znaju da HDZ bajke, posebno onih ministara koji nisu ništa vidjeli, čuli ili znali, ili onih koji zapošljavaju, ali se ne sjećaju trenutka lipote i radosti kada su zaposlili još jednog s članskom iskaznicom HDZ-a su prodavanje magle. Prodavanje magle je i da oni grade bolnice, mostove i ceste jer to su sve novci iz naših plaća koje pune državni proračun.”

Jedan od glavnih fokusa Izbornog programa koalicije Rijeke pravde su radnici i njihova prava.

„Trenutno prosječna plaća zbog krivih poteza Vlade te inflacije ne prati rast cijena. Radnici su u velikim problemima i zbog sve većeg broja fleksibilnih ugovora i povremenih ili privremenih poslova“, naglasio je Kristijan Čarapić, po struci diplomirani pravnik, te nastavio: „Mi smo pripremili konkretne mjere. Za početak smanjit ćemo porez na dobit za one poduzetnike koji su isplaćivali veće plaće. Za one sektore koji su iskoristili inflaciju uvest ćemo porez na ekstra profite. Također, osigurat ćemo pristojne plaće, kako u privatnom, tako i u državnom sektoru. Povećat ćemo prisutnost radnika u odlučivanju i nadzirati provedbu i primjenu radnog zakonodavstva.”.

Program koalicije Rijeka pravde učinit će da građani mogu živjeti od svog rada, ali i umirovljenici od svoje mirovine.

“Ljudi koji su radili više od 30, 40 godina ne mogu preživjeti ili moraju birati između lijekova i hrane. Mi ćemo to promijeniti. Jedan od naših najvažnijih poteza bit će promjena načina obračuna i povećanje mirovine na 50 posto prosječne plaće. Što to znači konkretno? To znači da će SDP povećati prosječne imovine na više od 750 eura tijekom četverogodišnjeg mandata.”, istaknula je Nadia Poropat.

Hrvatska je okovana HDZ-ovim korupcijskim modelom i Hrvatska se zbog svoje budućnosti mora osloboditi tog modela.

„Pozivam sve građane koji su mi do sada dali povjerenje za župana, ali i prije na saborskim listama za 8. izbornu jedinicu da daju povjerenje listi SDP-a jer ta lista jamči demokraciju, jamči da smo smo drugačiji u Hravtskoj. Sve pobjede SDP-a su krenule iz Rijeke tako će biti i ovaj put.„ – zaključio je Zlatko Komadina.

Za kraj su još jednom pozvali građane da izađu na izbore 17. travnja i odaberu Rijeke pravde, izbor koji će Hrvatsku učiniti boljom i kvalitetnijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari