TERENSKI POSJET

Galerija | Riječki Art kvart Benčić obišli predstavnici Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“

Odbor za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” boravio je danas u Rijeci, u terenskom posjetu Art kvartu Benčić

U sklopu terenskog posjeta Art kvartu Benčić, sudionici, članovi Odbora i predstavnici Europske komisije upoznali su se s EU projektima „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt” i “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine”.

S programima Dječje kuće, budućim sadržajem zgrade Gradske knjižnice i postavom Palače Šećerane sudionike je upoznao Ivan Šarar, u ime Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade te predstavnici Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice Rijeka.

Šarar je tom prilikom istaknuo kako se skorim završetkom radova u Art kvartu Benčić završava desetogodišnji ciklus, započet donošenjem Strategije kulturnog razvitka Grada Rijeke, a nastavljen provođenjem projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture.

„Uređenje Art kvarta Benčić predstavlja najveće ulaganje u kulturnu infrastrukturu od osamostaljenja Republike Hrvatske i jedan je od većih projekata financiranih s EU sredstvima,“ kazao je u ime Grada Rijeke Ivan Šarar.

Naglasio je kako je ulaganje vrijedno oko 50 milijuna eura, s time da se dio odnosi na dva EU projekta, a dio i na ulaganje Grada Rijeke, primjerice za uređenje novog doma Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te uređenje javnih površina.

U ime Europske komisije, Alida Liha Matejiček istaknula je kako Komisija cijeni i prepoznaje uložene napore Grada Rijeke u provedbi EU projekata na području Art kvarta Benčić. Ujedno je izrazila nadu da će ovi projekti, kada u potpunosti budu završeni, biti na korist ne samo lokalnoj, već i široj zajednici.

Terenski posjet Art kvartu Benčić održava se uoči 19. sjednice Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ koju 27. travnja 2023. godine u Puli organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari