IZNAD VELA LUKE

Riječki HGSS spasio ozlijeđenu ženu kraj Baške, u pomoć priskočili i penjači!

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Stanica Rijeka u subotu je izvela još jednu uspješnu akciju spašavanja ozlijeđene žene, na nepristupačnom terenu iznad Vela luke kraj Baške.

Poziv u pomoć zaprimljen je preko Županijskog centra 112 u 13:00 sati. Prema informacijama, radilo se o ženskoj osobi koja je zadobila ozljedu desne noge. Na teren je odmah krenulo pet članova HGSS Stanice Rijeka s jednim vozilom, dok su se u Baški pridružili još jedan član stanice te dva penjača koji su se nalazili u blizini i odmah se odazvali na poziv u pomoć.

Spasilačka ekipa pristupila je unesrećenoj morskim putem koristeći gumenjak, čime je značajno smanjeno vrijeme dolaska na lokaciju. Nakon lociranja unesrećene, pristupilo se imobilizaciji ozlijeđene noge uz pomoć vakuum udlage. Transport je obavljen UT2000 nosiljkom do plovila, a zatim morskim putem do lučice u Baški, gdje je čekala Hitna medicinska pomoć. Ozlijeđena žena prevezena je na daljnje bolničko zbrinjavanje.

Akcija je uspješno završena oko 16:00 sati. HGSS Stanica Rijeka još jednom je dokazala svoju spremnost i učinkovitost u pružanju pomoći u hitnim situacijama na teško dostupnim terenima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari