Foto: Pomorski fakultet

Ovogodišnja 21. veslačka regata Pomorskog fakulteta u Rijeci bila je humanitarnog karaktera i u potpunosti je opravdala svoj cilj.

Prikupljena su sredstava za kupovinu potrebne opreme za Kliniku za dječju kirurgiju, Dječje bolnice Kantrida

Pomorci dobrog srca, veslačice i veslači, sudionici regate, ali i brojne tvrtke, djelatnici i suradnici Fakulteta nesebično su donirali novac kroz kotizaciju i dodatne uplate kako bi se u dogovoru s liječnicima Bolnice nabavio laparoskopski instrumentarij.

Donaciju ukupne vrijednosti 15 tisuća kuna, u utorak, 16. srpnja predao je dekan Pomorskog fakulteta, prof. dr. sc. Alen Jugović, a opremu je primio prof. prim. dr. sc. Harry Nikolić, dr. med. koji se zahvalio na donaciji istaknuvši da je donirana oprema dio velike laparoskopske opreme, skupe, sofisticirane i zahtjevne, kojom se pokušava što manje oštetiti organizam prilikom operacije i koja postaje još vrednija uz vrsne liječnike bolnice.

Doniranim sredstvima i opremom djelatnici bolnice uspješno prate svjetske trendove.

Godišnje se u bolnici operira 2 tisuće djece, a pregleda njih 25 tisuća. Djeca ostaju hospitalizirana najkraće u Hrvatskoj, samo 2,7 dana.

Ideja o humanitarnoj akciji rodila se povodom obilježavanja 70. obljetnice osnutka Pomorskog fakulteta, kazao je dekan Jugović.

Tom prilikom, Fakultet je odlučio učiniti korak naprijed i darovati druge, u regiji u kojoj radi i stvara, te je akcija provedena upravo tijekom 21. Veslačke regate, gdje je bilo sporta i mora i humanosti.

Najavljen je i nastavak suradnje s bolnicom, odnosno nova humanitarna akcija, ovoga puta humanitarni koncert.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari