RIJEČKI TRKAČI VELIKOG SRCA: Torpedo runnersi uručili donacije PK Forca i Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom

Članovi trkačke skupine Torpedo runners danas su obilježili završetak svog sudjelovanja u humanitarnoj kampanji „Odčepi za ulaznicu“ i kampanji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Riječki trkači su za potrebe ove dvije kampanje uz pomoć svojih obitelji, prijatelja i kolega sakupili preko 33 kg plastičnih čepova. Grupne ulaznice za Nacionalni park Krka koje su zaslužili sudjelovanjem u kampanjama Torpedo runnersi ovom su prilikom uručili Jasni Lulić Drenjak, predstavnici Plivačkog kluba Forca te Miljenku Mišljenoviću, predsjedniku Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Tiskovna_odčepi_za-ulaznicu_3

U ime Torpedo runnersa Davorka Peran zaželjela je korisnicima ove dvije udruge puno zabave u nacionalnom parku te je izrazila nadu da će im taj izlet ostati dugo u pamćenju. Torpedo runnersi i sami će posjetiti Krku, i to 7. svibnja ove godine tijekom odlaska na Wings for life World Run u Zadru.

Tiskovna_odčepi_za_ulaznicu

Damir Adžaga, trener Torpedo runnersa, ovom je prilikom predstavio tri maratonca iz kluba, kao i plan utrka za 2016. godinu. Damjan Dabović, Igor Lulić i Gordan Deluka svoju titulu Maratonca zaslužili su na nedavno završenim utrkama u Trevisu (Dabović i Lulić) i Ferrari (Deluka). Damjan Dabović maraton je završio s vremenom od 3.14.08 te ostvario vrlo zapaženi rezultat. Kolege iz Torpedo runnersa neizmjerno su ponosni na taj svjetski rezultat za jednog trkača-amatera koji je od sada i uzor svima u skupini.

Odčepi_za_ulaznicu

Plan utrka Torpedo runnersa za 2016. godinu uključuje 31. Telekom Vivivcitta Spring Half Marathon u Budimpešt 17. travnja i riječki Homo si teć na isti dan, već spomenuti Wings for life u Zadru 8. svibnja, Green Europe Marathon & Half Marathon u Trstu također 8. svibnja, Grawe noćni maraton u Zagrebu 27. kolovoza, Istrian wine run u Umagu 4. rujna, Volkswagen 21st Ljubljana marathon 30. listopada te Zagrebački noćni cener 5. studenog.

Torpedo runners

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja.

Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 80 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se četiri puta tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.

Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) djeluje od 1998. godine i osnovana sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

Plivačko-terapijski klub Forca

Plivačko-terapijski klub Forca prvi je klub na području Primorsko-goranske županije i jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj čiji su članovi djeca s poremećajima u razvoju i osobe s invaliditetom – osobe s tjelesnim oštećenjima, osobe oštećena vida i sluha i osobe sa poremećajima u učenju. Klub je osnovan s osnovnim ciljem promicanja, razvitka i unapređenja plivačkog sporta osoba s invaliditetom u Rijeci i PGŽ-u.

Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom

Udruga okuplja osobe s cerebralnom i dječjom paralizom i njihovu rodbinu te stručnjake i druge osobe dobre volje u cilju organiziranog poticanja i promicanja mjera i akcija na rehabilitaciji, socijalizaciji, skrbi i poboljšanju socijalnog i životnog položaja osoba s cerebralnom i dječjom paralizom na području Primorsko-goranske županije.

Wings for Life World Run Zadar

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme 8. svibnja 2016. godine svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

U 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, s Foruma, nedaleko od predivnog simbola grada – crkve sv. Donata. Staza se zatim nastavlja kroz Kopnena vrata sagrađena 1543. te se penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do prekrasnog Primoštena.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Torpedo_Runners_1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari