EVO DETALJA

Riječki ViK od 1. siječnja ukinuo privremeno povećanje cijene vodnih usluga

Ilustracija

Od 1. siječnja 2023. ukinuta je dvomjesečna primjena povećane cijene vodnih usluga te je u primjenu vraćena cijena vodnih usluga iz travnja 2019. godine.

Naime, kako je i najavljeno privremeno povećanje vodanih usluga bilo je na snazi dva mjeseca (od 1. studenog do 31. prosinca 2022.) i to isključivo zbog višestrukog povećanja troškova električne energije s jedne strane te povećanje troškova održavanja komunalnih vodnih građevina s druge strane. Prosječni mjesečni račun, ovisno o kategoriji korisnika, smanjuje se za 20-ak posto.

Novom Odlukom o cijeni vodnih usluga korigirana je cijena za socijalno ugrožene građane, koja ne može biti veća od 60 % cijene koju plaćaju građani koji ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih građana te će sukladno zakonskoj obvezi cijene biti izražene u eurima.

KD Vodovod i kanalizacija Rijeka kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na smanjenje gubitaka vode, ne samo u svrhu plaćanja što niže naknade za korištenje voda, već zbog smanjenja troškova poslovanja i zaštite okoliša kroz uštede na energentima, održavanju i ostalim troškovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari