DOLAZE STRUČNJACI IZ CIJELE EUROPE

Riječko Sveučilište domaćin YUFE Townhall konferencije

Prijemom za sudionike, organiziranom u Muzeju grada Rijeke, započela je konferencija YUFE Townhall 2023., tijekom koje će stručnjaci iz cijele Europe raspravljati o perspektivama visokog obrazovanja u Europi, promjenama u visokom obrazovanju i mogućnostima europskih sveučilišnih saveza.

Sudionike konferencije koja se u Rijeci održava 16. i 17. veljače pozdravili su rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i direktorica YUFE saveza Daniela Trani.

„Nadam se ugodnom druženju i razmjeni ideja i razmišljanja, kako formalno u raspravama, tako i neformalno na druženjima. YUFE Townhall konferencije važne su nam, kako za retrospektivno sagledavanje postignutoga u našem savezu, tako i za promišljanje budućnosti. Želimo kroz internacionalnu razmjenu ideja i primanje imputa svih naših dionika, razvijati naš utjecaj na jačanje europskog prostora visokog obrazovanja, ali i europskog društva u cjelini. Naši riječki parteri izuzetno intenzivno podupiru YUFE i zahvalni smo im na tome! Europska sveučilišta, uvjereni smo, trebaju postati katalizatorom promjena, jer svi težimo mirnom i prosperitetnom svijetu“, istaknula je direktorica Trani.

Dobrodošlicu u Rijeku sudionicima konferencije poželjela je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

„Ovakav vid razmjene i susreta, koji uključuje razmjenu znanja i iskustava svih sudionika, svakako pridonosi napretku i razvoju suradnje u području politika za mlade i povezivanju sveučilišta sa zajednicama, kroz suradnju visokoškolskih ustanova i javnosti, privatnog sektora i građana diljem Europe, rekla je zamjenica gradonačelnika Krpan.

Petar Mamula istaknuo je u ime Primorsko-goranske županije kako su ponosni što je Sveučilište u Rijeci dio YUFE saveza te je svima poželio uspješan rad na konferenciji i ugodan boravak u Rijeci.

Europska sveučilišna alijansa YUFE Young Universities for the Future of Europe) okuplja sve YUFE partnere, uključujući studente, zaposlenike i vanjske dionike. Ove godine YUFE Townhall fokusirat će se na teme postignutih rezultata, doprinosa i inovacija koje donose Europska sveučilišta.

YUFE Townhall najveći je YUFE godišnji događaj s ciljem okupljanja svih YUFE dionika – internih i vanjskih – za raspravu o pitanjima od obostranog značaja, ishodima i rezultatima YUFE-a, te budućim planovima za razvoj Inicijative europskih sveučilišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari