Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom PGŽ predala ključeve novog kombi vozila

PGŽ je izdvojila iznos od 300.000,00 kn za financiranje nabavke prilagođenog kombi vozila

Predsjednici Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Renati Kovačić predani su ključevi prilagođenog kombi vozila za potrebe prijevoza osoba sa invaliditetom.

Tom prilikom župan Zlatko Komadina istaknuo je kao je PGŽ u ovoj godini izdvojila iznos od 300.000,00 kn za financiranje nabavke ovog prilagođenog kombi vozila s ciljem povećanja mobilnosti osoba sa invaliditetom iz ruralnih područja Primorsko-goranske županije. Time će se osigurati veća dostupnost kvalitetnih projekata i programa te direktno utjecati na unapređenje kvalitete života osoba sa invaliditetom.

„Gospodin Mišljenović godinama se trudi zajedno s nama za jednaku dostupnost svega što je potrebno i potrebitima, ne samo u urbanim dijelovima i gradu Rijeci. Osim kroz UO za socijalnu politiku i mlade o osobama s posebnim potrebama, brinemo i za Savez osoba s invaliditetom i Sportski savez osoba sa invaliditetom koji je omogućio natjecanje našoj djeci. Županija je kroz UO za školstvo proveo i projekt školovanja na daljinu za djevojčicu Magdalenu Štimac u Gorskom kotaru. Što se Županije tiče, osobe s invaliditetom u Županiji kucaju na otvorena vrata“, rekao je župan.

Predsjednica Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Renata Kovačić istaknula je kako broji 160 članova od kojih je aktivno njih stotinjak, a istaknula je kako udruga očekuje pomoć resornih ministarstava, gradova i općine, kao što im je pomogla Primorski-goranska županija.

Prilikom predaje ključeva članovi udruge Alen Juretić i Denis Jakuz istaknuli su kako će im novim vozilom biti lakše usklađen prijevoz na radionice u udrugu.

Pročelnica resornog upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač dodala je kako Primorsko-goranska županija vrlo uspješno surađuje sa Županijskom Udrugom osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom od njezinog osnutka.

Prije više od godinu dana, zajedno s Gradom Rijekom i Sveučilištem smo potpuno opremili kombi za prijevoz studenata s invaliditetom s područja Primorsko-goranske županije. Taj kombi je bio preko 450.000,00 kn.

Kada bi sve županije u Hrvatskoj bile senzibilizirane za osobe s posebnim potrebama i za osobe s invaliditetom kao što je naša županija, mi bi bili Danska. I to vam odgovorno tvrdim kao struka. Svake godine sve više izdvajamo za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama bilo da se radi o djeci, studentima ili odraslim osobama. Ovo je samo jedan primjer da kad njima dotraje kombi, da se i tu uključimo, dakle i u tako kapitalno ulaganje, a ne samo programski, jer godišnje dajemo preko milijun i četiristo tisuća kuna sami kroz naš odjel za osobe s različitim potrebama. Sufinanciramo i plaće stručnog kadra, da te osobe budu uključene u život i da dobiju različite oblike izvan institucijske skrbi i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Oni imaju na to pravo, time što netko ima neku posebnu potrebu ili hendikep, ne znači da mora biti isključen iz socijalnog i društvenog života. Mi zaista na tome puno radimo i to mogu potvrditi svih 40-ak udruga koje dobivaju sredstva. Država to sustavno ne rješava, a neke lokalne jedinice nemaju novaca, gdje opet mi uskačemo. Nastojimo uravnotežiti uslugu svih koji žive u nedostupnijim krajevima, udaljenim, ruralnim.“, istakla je Dragica Marač.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari