TROMINUTNA IZVEDBA

Rijeka će u subotu glazbenim performansom na Korzu obilježiti Dan Europe

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

U subotu, 9. svibnja, na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke, održat će se glazbeni performans kojim će se obilježiti Dan Europe

Rijeka kao Europska prijestolnica kulture 2020., u suradnji s njemačkim gradom prijateljem Karlsruheom, pridružit će se obilježavanju Dana Europe.

Dan Europe bit će obilježen izvedbom glazbenog performansa Zbora EPK Rijeka 2020, koji je nastupio na svečanom otvorenju projekta Rijeka – europska prijestolnica kulture 2020.

Zbor će izvesti Odu radosti, himnu Europske unije.

Koordinaciju nastupa preuzimaju KUU “Jeka Primorja“ i maestro Igor Vlajnić, koji će i ravnati Zborom. Nastupit će 27 pjevača, koji simboliziraju 27 zemalja članica EU. Dirigent će biti u sredini, a pjevači će biti poredani u krugu, poput zvijezda na zastavi EU.

S obzirom na okolnosti uzrokovane korona virusom te imajući u vidu nužne epidemiološke mjere u svrhu prevencije širenja bolesti COVID -19, a sukladno Naputku Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, performans će potrajati oko tri minute.

O poštivanju mjera socijalnog distanciranja među građanima koji će se zateći na događanju brinut će komunalni redari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari