8. KONGRES

Rijeka domaćin međunarodnog neurološkog kongresa

Od 26. do 30. travnja u Rijeci se održava 8. Hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem, skup koji tradicionalno okuplja brojne stručnjake iz područja neurologije i neuroznanosti.

Održavanje ovog nacionalnog znanstvenog foruma omogućit će razmjenu iskustava i znanja iz kliničke prakse i svakodnevnog rada. Skup se svake četiri godine priređuje u organizaciji Hrvatskog neurološkog društva, a ove je godine ukazana prilika i čast Klinici za neurologiju KBC-a Rijeka kao suorganizatoru kongresa. Posebnu podršku i sudjelovanje u suorganizaciji pružili su ove godine Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

VIDEO DANA:

U novije vrijeme ova se grana medicine brzo razvija, kao što se razvijaju i mnoge neuroradiološke dijagnostičke i neurointervencijske metode, kao i novi terapijski pristupi u različitim područjima neuroloških bolesti. U skladu s time pripremljen je kvalitetan stručno-znanstveni program u kojem će, uz zanimljiva predavanja, biti organizirane brojne diskusije i radionice o aktualnim temama iz područja cerebrovaskularnih bolesti i intenzivne neurologije, epilepsije, neuroimunoloških poremećaja, boli i glavobolja, ekstrapiramidnih i neuromuskularnih bolesti te kognitivne neurologije. „Nastavljanjem tradicije održavanja visoke stručne i znanstvene razine kongresa, osim brojnih domaćih predavača, pozvani su i međunarodni stručnjaci iz navedenih područja.

Oni će kroz aktivno sudjelovanje u radu kongresa podijeliti vlastita iskustva i stručne spoznaje. Kao organizatori želimo da skup i ove godine rezultira novim znanstvenim postignućima te pruži nove smjernice u neurološkoj praksi“, naglasila je doc. dr. Vladimira Vuletić, predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka. Svečano otvaranje kongresa održano je u Guvernerovoj palači. Pozdravne govore uzvanicima na otvorenju uz same organizatore skupa uputili su i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Goran Hauser, izaslanik župana Primorsko-goranske županije Viktor Peršić i državni tajnik Ministarstva zdravstva Silvio Bašić.

Zamjenik gradonačelnika Palčevski čestitao je organizatorima na trudu i upornosti prilikom organizacije kongresa, a svim učesnicima poželio dobrodošlicu u Rijeku. „Vjerujem da će ovaj kongres biti dobra prilika za razmjenu iskustava i nekih novih spoznaja i ideja koje će nam omogućiti da usvojimo neka nova znanja iz područja neurologije i neuroznanosti“, istaknuo je Palčevski.

Radni dio kongresa održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views