RIJEKA OBORILA SVE „KIŠNE“ REKORDE: Tijekom veljače dosad 372,5 litara kiše po četvornom metru!

Foto: Shoot Up Photography

Tijekom jučerašnjeg dana na području Rijeke pale su 33 litre kiše po četvornom metru što donosi zbirnu količinu za veljaču od 372,5 litara kiše!

Time je za punih 25 litara kiše po četvornom metru nadmašen rekord iz 2014. godine kada je na riječkom području palo 347 litara kiše. Rekord bi mogao do kraja veljače biti i još izraženiji s obzirom da meteorolozi najavljuju na riječkom području i nove veće količine padalina u četvrtak i petak.

Količina kiše na dan 22. veljače (foto: screenshot HRT)
Količina kiše na dan 22. veljače (foto: screenshot HRT)

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno oblačno povremeno uz kišu, a na Jadranu i s lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, ponajprije na sjevernom dijelu, javlja DHMZ. Najviša temperatura zraka uglavnom od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva, a u gorju mjestimice niža.

Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar koji će poslijepodne oslabiti, a krajem dana zapuhat će umjeren, prolazno na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, u Dalmaciji mjestimice i jako.

Iz HAK-a javljaju kako kolnici mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici i dijelu Dalmacije i središnje Hrvatske. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji. Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: DC36 u mjestima: Koritinja, Rožen Breg, Donja Kupčina i Gradec Pokupski.

Na graničim prijelazima nema dužih čekanja.Trajekti i katamarani plove redovito.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari