U SKLOPU PROJEKTA

RIJEKA OTUDOOR; Ove nedjelje upoznajte industrijsku baštinu Rijeke na biciklima

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Rijeka Outdoor aplikacija za zaljubljene u prirodu Rijeke i Riječkog prstena pozivaju vas da se u nedjelju 2. listopada u 10 sati pridružite na biciklističkoj turi Industrijskom baštinom Rijeke

Rijeka se tijekom svih godina razvija kao industrijski grad i koji je kroz povijest svjedočio brojnim svjetskim dostignućima koji su se djelomično i u Rijeci razvijali uz bok brojnih svjetskih industrijskih metropola. I dan danas brojna zdanja svjedoče o snazi riječke industrijalizacije kroz stoljeća.

Uvjerite se i sami. Pridružite se biciklističkoj turi kojom ćete obići neke od lokaliteta važnih za bogatu riječku industrijsku povijest.

Okupljanje je kod Palače šećera od kud će tura sudionike najprije povesti u smjeru Kantride do “Zapadnog industrijskog područja” koju su predvodili Rafinerija nafte, Tvornica torpeda i Brodogradilište 3. maj.

Foto: Pixsell

“Pri povratku prema centru grada obilazimo i područje luke s jedinstvenim bogato dekoriranim lučkim skladištima, bivšu Industrijsku ulicu (Ulica Milutina Barača) te nastavljamo u pravcu Žabice i Tržnice.

Potom obilazimo i kolijevku riječke industrije – Vodovodnu i Ružićevu ulicu s ostacima jedinstvene Tvornice papira.”, poručuju organizatori.

Više informacija o projektu Rijeka Outdoor možete pronaći na www.RijekaOutdoor.com.

Više o projektu Rijeka Outdooor

Rijeka Outdoor je namijenjen svim zaljubljenicima u prirodu na temu trail-a i bike-a za istraživanje Rijeke i Riječkog prstena koji pored Rijeke uključuje Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Kostrenu, Kraljevicu, Viškovo i Klanu.

Rijeka Outdoor zajednički je projekt Turističkih zajednice Rijeke i Riječkog prstena koje pored Turističke zajednice grada Rijeke kao nositelja aktivnosti uključuje i Turističku zajednicu Grada Bakra, Turističku zajednicu općine Čavle, Turističku zajednicu Općine Jelenje, Turističku zajednicu grada Kastva, Turističku zajednicu Općine Kostrena, Turističku zajednicu Grada Kraljevice, Turističku zajednicu Općine Viškovo te Općinu Klana. Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari