OVE SUBOTE

U Voloskom će se održati besplatna radionica za roditelje ”Terapija igrom”

Foto: Kelly Sikkema( Unsplash

Na koji način se roditelj može pridružiti dječjem svijetu poštujući djetetove slobode i podržavajući njegove unutarnje snage za integraciju iskustava, sve zainteresirane će poučiti Iva Lafta, edukacijska rehabilitatorica i praktičarka terapije igrom, u subotu 24. rujna od 10 do 14,30 h u Inspiri na Voloskom.

Roditelji se često nalaze u situacijama u kojima žele pomoći djetetu da se bolje nosi s određenim životnim iskustvom, a ne znaju kako premostiti jaz u međusobnom razumijevanju zbog djetetove dobi i stupnja razvoja. Emocije nastale uslijed nekog događaja, pogotovo ako je riječ o većim životnim stresovima, ostaju djetetu da se ono samo nosi s njima i vrlo često budu pokretači promjena u ponašanju zbog kojih roditelji potraže pomoć stručnjaka. Budući da se dijete ne može pridružiti roditelju i komunicirati o svojem unutarnjem svijetu na način na koji to čine odrasli, na roditelju je odgovornost da se pridruži djetetu u njegovom svijetu. Najbolji način za to je da se roditelj pridruži djetetu u igri.

Radionica je dio projekta za jačanje roditeljskih kompetencija- KalenDar za obitelj, psihologinje Lidije Jukić i Udruge Srce za Volosko. Ovaj projekt je već petu godinu sufinanciran sredstvima Grada Opatije i za roditelje je besplatan. Više o radionici i prijavama možete saznati na Facebook stranici Srca za Volosko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari