U TORINU

Rijeka proglašena Europskim gradom sporta 2022. godine

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Neprofitna organizacija ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) sa sjedištem u Bruxellesu danas je u talijanskom Torinu Gradu Rijeci dodijelila titulu Europski grad sporta 2022. godine.

ACES titulu dodjeljuje u više kategorija, a Rijeka ju je dobila u kategoriji srednjih gradova od 25.000 do 500.000 stanovnika. U ime Grada Rijeke titulu je u Torinu preuzela zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, a Rijeci je titulu dodijelio Gian Francesco Lupatelli, osnivač ACES Europe organizacije.

”Rijeka je sveučilišni grad, grad znanja i znanosti, ali i grad čiji su stanovnici izrazito sportski orijentirani. Na tom tragu, sportska infrastruktura koja je izgrađena u našem gradu građena je s namjerom zadovoljavanja potreba Riječana, ali i mnogih sportskih klubova i udruga u našem gradu i vjerujem da su upravo te vrijednosti prepoznate kada nam je dodijeljena ova titula – poručila je, uz ostalo, zamjenica Krpan zahvalivši se na tituli uz čestitke svim ostalim dobitnicima.”

VIDEO DANA:

Naime, među ostalim, kriteriji za dobivanje titule Europski grad sporta su sportska infrastruktura, sportski i rekreativni programi namijenjeni građanima, poticanje građana na bavljenje sportom, ali i iskustvo organizacije različitih natjecanja, organizacije klubova te financiranje.

Na svečanosti u Torinu dodijeljene su titule i drugim dobitnicima, a uz predstavnike nositelja titula svečanosti su, među ostalima, prisustvovali i zastupnici u EU Parlamentu, generalni konzul RH u Milanu Stjepan Ribić, predstavnici UNESCO-a. Također, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić.

ACES Europe od svog osnutka 1999. godine nastoji promovirati sport među svim građanima u Europskoj uniji, posebno među ugroženim skupinama, djecom, starijim osobama i osobama s invaliditetom. Također, jedan od ciljeva ACES-a Europe je i poticanje privatnog i javnog sektora na podupiranje sporta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari