KRAĐE NA PLAŽAMA

Video | RIJEKA ZA PRIMJER! Pomalo i nevjerojatno, ali u lipnju na riječkim plažama nije bilo nijedne krađe!

Riječke plaže sigurne su za kupače. U lipnju je policija zabilježila samo četiri krađe na plažama, ali sve – izvan Rijeke!

S ljetnim danima i gužvama na plažama navikli smo da kreću i krađe. Neoprezni kupači lak su plijen za lopove pa broj tih kaznenih djela ljeti je veći u odnosu na ostali dio godine.

“Možemo reći da je prošle godine od lipnja do kraja kolovoza evidentirano 24 kaznenih djela krađe, a ove godine vam mogu reći jedino to da je od 30. svibnja imamo evidentirano do današnjeg dana 4 krađe na plažama. I to ne u Rijeci, nego na području Crikvenice, Malog Lošinja, Krka I Opatije””, otkriva za Kanal Ri Nives Kajfeš Grčko, policijska službenica iz Odjela prevencije PU primorsko-goranske.

Riječke su plaže sigurne

Potvrđuju nam to i brojni kupači.

“Ja idem u more, ostavim slobodno stvari, bez nekog opterećenja. Ako idem na kavu tu s prijateljicom, popijemo kavu i sve. Ajde neki put malo tu pogledam i tako, ali na ovoj plaži nisam primijetila da ima lopova”, kaže Riječanka Dragica Smojver.

“Pa uvijek treba paziti, bilo na plaži ili bilo gdje drugdje. Ali za sada smatramo da su plaže sigurne. Za sada nam se ništa nije dogodilo. Pazimo kolko pazimo, odnosno ne uzimamo sa sobom vrijedne stvari”, kaže Ivana Krampovitis Rempešić.

“Ja mislim da su plaže sigurne i da nema glede toga nikakvih problema. A osim toga ne nosim ništa vrijedno sa sobom”, kaže Antonio Andrijac.

“Uvijek je bilo sve ok. Tako da bez problema dođem, kupam se. Ovdje su ljudi jako ok, mislim da si siguran”, mišljenja je Gordana Lovrić.

Sigurno se osjećaju i turisti

Policija provodi razne preventivne aktivnosti kako bi zaštitila kupače i smanjila broj ovih kaznenih djela.

“U sklopu projekta Sigurna turistička destinacija već smo neke aktivnosti I proveli. To su edukacija spasioca u suradnji sa CK, ili dijeljenje letaka stranim gostima koji dolaze na granične prijelaze”, kaže policijska službenica iz Odjela prevencije PU primorsko-goranske.

Policija apelira na građane i turiste da budu oprezni sa stvarima, da na plažu ne nose veće svote novaca i zaključavaju vozila. Također ističu da profil počinitelja ovakvih krađa ne ulazi u stereotipe, odnosno to može biti svatko. Stoga, oprez!, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari