EVO DETALJA

Roditelji iz Rijeke mogu podnijeti zahtjev za sufinanciranje boravka djece u vrtićima drugih gradova i općina

Grad Rijeka će i u pedagoškoj 2023./2024. godini nastaviti sufinancirati redoviti program predškolskog odgoja u dječjim vrtićima drugih osnivača izvan područja grada Rijeke.

Pozivaju se roditelji koji već primaju subvenciju Grada da podnesu zahtjev za nastavak primanja subvencije, a također i roditelji koji iz raznih životnih razloga djecu upisuju u vrtiće drugih gradova i općina, uz zadržavanje prebivališta na području Rijeke, na podnošenje zahtjeva za odobravanje subvencije.

Sukladno odredbama Programa javnih potreba, sufinanciranje djelatnosti dječjih vrtića na području drugih gradova i općina provodit će se slijedom iskazanih potreba roditelja i to mjesečnim iznosom od 107,51 eura po djetetu za redoviti cjelodnevni program te mjesečnim iznosom od 75,25 eura po djetetu za poludnevni program, najviše do broja od 20 djece s prebivalištem na području grada Rijeke. Dakle, sufinanciranje je moguće odobriti jedino u odnosu na roditelje i dijete koji imaju prebivalište na području Rijeke, uz određene iznimke predviđene Programom javnih potreba.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje, zainteresirani roditelji u obvezi su podnijeti obrazloženi zahtjev za sufinanciranje Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade. Zahtjev treba sadržavati osobne podatke djece i roditelja (uključujući OIB poradi provjere prebivališta koje vrši Upravni odjel), podatke o dječjem vrtiću i programu u koji roditelji žele upisati dijete odnosno koji dijete nastavlja pohađati, uz naznaku razdoblja za koje se sufinanciranje traži. Obrazac zahtjeva dostupan je na portalu eUsluga Grada Rijeke.

Po ocjeni zahtjeva prihvatljivim, Upravni odjel s dječjim vrtićem sklapa ugovor o sufinanciranju u svrhu reguliranja međusobnih prava i obveza. Zahtjev podnesen u prvoj polovici mjeseca moguće je odobriti od početka odnosnog mjeseca, a zahtjev podnesen u drugoj polovici, od idućeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari