NAKON TOGA APLIKACIJA JE 'OUT'

Roditelji, još danas i sutra možete provjeriti svoje prijave u nacionalnoj aplikaciji za upis djece u vrtiće

Nakon dovršetka prijava djece u riječke vrtiće, koje su se ove godine po prvi puta odvijale putem nacionalne aplikacije e-Upisi, pozivaju se svi roditelji koji su podnijeli prijave da tijekom četvrtka i petka, 28. i 29. travnja 2022. godine, ponovo pristupe aplikaciji i provjere je li njihova prijava potpuna i dovršena, a ukoliko nije, to je potrebno u navedenom roku učiniti.

Nakon toga aplikacija će biti „zaključana“ za korisnike i dopune više neće biti moguće kroz sustav e-Upisi.

Kako je ranije najavljeno, liste s privremenim rezultatima upisa bit će objavljene 10. svibnja 2022., a konačni će rezultati upisa biti poznati 24. svibnja 2022. Liste s rezultatima upisa bit će objavljene pod šiframa koje će roditelji prethodno dobiti na svoje elektroničke adrese.

Podsjećamo, Grad Rijeka prvi je veliki grad koji je pristao biti sastavni dio nacionalnog projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ što ga provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Kako je riječ o novom modelu, odnosno aplikaciji koja je izrađena od strane Središnjeg državnog ureda i nadležnog Ministarstva, Grad Rijeka i vrtićke ustanove u Rijeci osigurali su svim roditeljima kontinuiranu pomoć za vrijeme trajanja prijava.

Proces prijava je završen prošli tjedan, a pred roditeljima je još korak provjere poslanih prijava u aplikaciji.

Stoga se pozivaju svi roditelji koji to još nisu učinili da ponovo pristupe aplikaciji e-upisa tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, provjere svoje prijave i učine eventualne potrebne dopune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari