BOLJI UVJETI

Rotary klub Rijeka omogućio grijanje pri testiranju na Covid-19 u Zavodu za javno zdravstvo

Ilustracija

Testiranje na Covid-19 od samog se početka zbog epidemioloških mjera obavlja na otvorenom prostoru, odnosno dijelu platoa u neposrednoj blizini glavnog ulaza u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Premda je taj dio prostora već bio opskrbljen električnim grijalicama, samo je jedan dio pacijenata tijekom testiranja uživao u donekle udobnijoj poziciji grijanog prostora.

Međutim, dolaskom hladnijih dana velike skupine pacijenata koji su čekali u redu na testiranje našle su se u sve neugodnijoj situaciji, a znatno su se otežali i radni uvjeti zdravstvenog osoblja koje obavlja testiranje od ponedjeljka do subote, između 8 i 12 sati.

Jedan od građana koji su došli na testiranje bio je i Srđan Marelić, član Rotary kluba Rijeka koji je tom prilikom zaključio da bi grijanje toga vanjskog prostora poboljšalo radne uvjete zdravstvenom osoblju te pacijentima olakšalo čekanje. Tako je članovima svojeg kluba predložio pokretanje akcije. Rečeno – učinjeno.

Uprava Rotary kluba Rijeka sa svojim se prijedlogom obratila ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimiru Mićoviću a već kroz tjedan dana članovi su osobnim donacijama prikupili financijska sredstva i osigurali 50 plinskih boca koje bi trebale zagrijati prostor testiranja te u akciju uključili tvrtku Dundović d.o.o. koja je bez naknade osigurala grijalice.

Tim je povodom predsjednik Rotary kluba Rijeka Marko Čičin Šain izjavio: „Drago nam je što smo u vrlo kratkom roku uspješno organizirali i okončali akciju prikupljanja grijalica i plina za grijanje vanjskog prostora gdje se na Covid -19 testiraju brojni građani. Uz sav trud medicinskog osoblja uvjeti u ovakvoj situaciji nisu uvijek idealni, ali osjetili smo da trebamo pomoći koliko god možemo i ujedno učiniti nešto za svoju sredinuˮ.

Po uručenju donacije i instaliranja dodatnih grijalica prof. dr. sc. Vladimir Mićović izjavio je: „Iznimno sam zahvalan na ovoj hvalevrijednoj akciji pokrenutoj od strane Rotary kluba Rijeka, kojom su nam donirane kvalitetne grijalice za vanjski prostor. One su sada raspoređene na dvije lokacije – na platou u neposrednoj blizini našega ulaza te ispred drive-in kontejnera. Poseban osjećaj zadovoljstva ovom akcijom predstavljaju pozitivne reakcije naših pacijenata, kao i činjenica da su time značajno poboljšani uvjeti u kojima ljudi čekaju na testiranje.ˮ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari