U DELNICAMA

Galerija | RRA PGŽ obilježila Dan Europe s fokusom na razvoj vještina, budućnost Gorskog kotara i EU projekte kao izbor karijere

Povodom obilježavanja Dana Europe, Regionalna razvojna agencija PGŽ, u suradnji s partnerima diljem županije, održala je niz događanja u cilju informiranja javnosti o važnosti i utjecaju Europske unije u različitim aspektima regionalnoga razvoja i što kvalitetnijem korištenju europskih fondova za razdoblje 2021.-2027.

Na konferenciji “EU projekti – moj izbor za karijeru?” održanoj u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, studentima su predstavljene mogućnosti razvoja karijere kroz EU projekte u kontekstu priprema projekata u turizmu.

Za učenike Ekonomskog smjera u Srednjoj školi Delnice, ravnatelj RRA PGŽ Vedran Kružić održao je predavanje o budućnosti razvoja Gorskog kotara i interaktivnu radionicu na temu “Gorski kotar: kvaliteta života i poslovi budućnosti“.

“Cilj je bio učenike, ali i njihove nastavnike, upoznati s mogućnošću financiranja projekata iz europskih fondova, ali isto tako i pripremiti učenike da će možda njihova karijera biti vezana uz neke poslove koji se tiču povlačenja europskih fondova”, naveo je ravnatelj Kružić.

RAR PGŽ i Grad Kastav Dan Europe obilježili su u Poduzetničkom inkubatoru KASPI. Događanje s fokusom na vještine obuhvatilo je radionice o vaučerima za digitalizaciju te digitalne i komunikacijske vještine u poduzetništvu kao i aktualni Erasmus+ projekt RRA PGŽ pod nazivom #BusinessGoesViral – Osnaživanje mikro, malih i srednjih poduzeća za promicanje digitalne transformacije kroz usavršavanje mladih zaposlenika. Obilježavanje je zaključeno prezentacijom mogućnosti korištenje sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda+.

Dan Europe obilježava se svake godine kao dan europskog mira i jedinstva koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja, na obljetnicu Schumanove deklaracije iz 1950. godine. Ove godine, Dan Europe obilježava se u znaku Europske godine vještina koja stavlja vještine u središte pozornosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari