RUJEVICA RASTE I DALJE: Širi se sportsko područje ali i grade nove prometnice i parkirališta

Čvor Rujevica prije početka radova

Novim Urbanističkim planom uređenja sportskog područja Rujevica predviđa se izgradnja i uređenje javnog parka s dječjim igralištem

Na jučerašnjem gradonačelnikovom kolegiju usvojen je i Nacrt prijedloga odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica koji će biti poslan i na javnu raspravu. Riječ je o uređenju građevinskog područja veličine 20 hektara na kojem je jedan dio područja već promijenio svoj izgled izgradnjom nogometnog kampa, dok se na ostatku namjeravaju izgraditi novi sportski objekti, prometnice i parkirališta.

„S obzirom na potencijal tog područja i nedovršeni projekt nogometnog kampa, sadržaj Nacrta Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica omogućuje i njegovu daljnju urbanizaciju, i to ne samo nogometnog kampa, već i ostalih površina“, rekao je pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Dvadesetak hektara građevinskog zemljišta podijelit će se novopredloženom prometnicom na dva dijela. Iako je južna polovica dobrih dijelom već popunjena sadržajima nogometnog kampa, Urbanističkim planom omogućit će se i njihovo proširenje, odnosno izgradnja nedostajućih smještajnih kapaciteta za sportaše te prometnih i parkirališnih površina.

S druge strane, sjeverna površina veličine od 8 i pol hektara dobit će nove sportske sadržaje, bilo da je riječ o gradskoj sportskoj dvorani ili nekim drugim pratećim sadržajima.

Privatnim vlasnicima terena Grad Rijeka je također izašao u susret pa se na sjeveroistočnom rubu formirala površina od 4.000 kvadratnih metara na kojoj bi se također omogućila realizacija manjeg sportsko-rekreacijskog programa. Također, na samom istočnom rubu planira se uređenje javnog parka s dječjim igralištem veličine 12.000 četvornih metara, tako da bi ona bila i prijelazna površina prema naselju Pehlin.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views