SAMO NEKA SE UREĐUJE: Dvorište dječjeg vrtića Turnić uskoro dobiva novo ruho

“Dvorište kao poligon mašte i pokreta” jedan je od devet projekata u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva koji će se realizirati tijekom 2019. godine s ciljem uređenja dvorišta dječjeg vrtića Turnić

Projekt je s 25 tisuća kuna sufinanciran sredstvima Grada Rijeke, a svoj će doprinos u organizaciji i dobrovoljnom radu dati stručni tim, odgajatelji i roditelji korisnika dječjeg vrtića, kao i donatori koji će osigurati dio građevinskog i drugog potrebnog materijala.

U radovima koji će, prema procjeni, trajati oko tri mjeseca, predviđeno je uređenje nekoliko dvorišnih ‘zona’: prometne zone s prometnim znakovima i signalizacijom, senzorne zone – taktilne staze, zone za vrtlarenje (mediteranski vrt, cvjetnjak, povrtnjak, začinsko bilje), sportske zone za mali nogomet i košarku, zone s pješčanicima i igru s vodom, te ‘kazališne’ zone predviđena za dramske i glazbeno-scenske aktivnosti.

Dječji vrtić Turnić izgrađen je prije 48 godina, a njegovi vanjski kapaciteti duže vrijeme nisu obogaćivani novim sadržajima za korisnike, kojih je trenutno oko 140.

Prva subota u travnju označila je početak radova na preuređenju dvorišta, a akciji se, uz odgajatelje, osoblje i stručni tim CPO Turnić,  odazvao i velik broj roditelja, njih čak pedesetak.

Izvršene su pripreme za mediteranski vrt, uređen je pješčanik, obojane su daske na pripadajućim klupicama, a na ulaznom dijelu dvorišta učvršćene su i postavljene gume koje će djeci služiti za igru ‘Gusjenica – penjalica’. Uz to, izvedeni su radovi iskopavanja središnjeg dijela dvorišta te postavljeni rubnjaci kao priprema za već osmišljenu Taktilnu stazu.

Zajedničke radne akcije nastavit će se i u idućem periodu, a očekuje se da bi dvorište PPO Turnić u svojoj novoj vizuri moglo biti na raspolaganju djeci do kraja lipnja 2019.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari